Απώλειες στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να αναμένουν την συνάντηση της ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να αναμένουν την συνάντηση της ΕΚΤ
Οι επενδυτές κινούνται πλέον σε «ρυθμούς» Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένοντας τι θα «βγάλει» η συνάντηση της Πέμπτης.

Ο σκεπτικισμός ήταν το αίσθημα που επικράτησε στις συναλλαγές των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές κινούνται πλέον σε «ρυθμούς» Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένοντας τι θα «βγάλει» η συνάντηση της Πέμπτης.

Στο κλείσιμο των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,43% στις 473.07 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 έχασε 0,46% στις 4.226 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,48% στις 7.152 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολίσθησε 0,55% στις 15.844 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,26% στις 6.726 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση 0,67% στις 26.088 μονάδες.

Την ερχόμενη Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει και οι αγορές αναμένουν εξελίξεις σχετικά με το πότε η ευρωτράπεζα θα ανακοινώσει μείωση (tapering) του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων (PEPP) και αλλαγή της στάσης της στο θέμα των επιτοκίων. Σημειώνεται πως η ενίσχυση εξάπλωσης του νέου κύματος κορονοϊού και οι δυσκολίες που διαφαίνονται στην ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο καθυστέρησης του tapering.

Σημειώνεται πως ο όγκος των συναλλαγών σήμερα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένος, λόγω της λειτουργίας της Wall Street μετά από τη χθεσινή αργία για την Ημέρα Εργασίας στις ΗΠΑ.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες αποεπενδύσεις των τελευταίων ετών βρίσκεται η Deutsche Telekom, με το γερμανικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο να πλησιάζει στην πώληση της θυγατρικής του στην Ολλανδία για 5,1 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με το Bloomberg, η T-Mobile Netherlands θα πωληθεί στις Warburg Pincus και Apax Partners, με τις δύο εταιρείες να αγοράζουν το μερίδιο της Deutsche Telekom και της Tele2, που κατέχει το 25% της ολλανδικής εταιρείας, ύψους 860 εκατ. ευρώ.

Μάκρο

Με ρυθμό 2,2% αναπτύχθηκε το ΑΕΠ της Ευρωζώνης για το β' τρίμηνο του 2021 σε τριμηνιαίο επίπεδο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Τα στοιχεία ξεπέρασαν την προηγούμενη εκτίμηση που έκανε λόγο για ανάπτυξη 2% και τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και ανέμεναν με τη σειρά τους ανάπτυξη της τάξης του 2%.

Υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκε η πορεία της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική αρχή της χώρας (Destatis).

Σε ετήσιο επίπεδο η παραγωγή αυξήθηκε 5,7% έναντι αύξησης 5,1% τον Ιούλιο του 2020 και αντί εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο 5,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Ανώτερη των εκτιμήσεων η ανάπτυξη του ΑΕΠ - Στο 14,3% το β' τρίμηνο

Απροσδόκητη αύξηση για τη γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider