Με συγκρατημένες κινήσεις τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με συγκρατημένες κινήσεις τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Μικρές κινήσεις στα χρηματιστηριακά ταμπλό, μετά τα χθεσινά κέρδη, Αυξημένος ο όγκος των συναλλαγών.

Με μικρές διακυμάνσεις κινούνται οι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά από τα σημαντικά κέρδη της Δευτέρας και με την προσοχή να εστιάζεται στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Την ερχόμενη Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει και οι αγορές αναμένουν εξελίξεις σχετικά με το πότε η ευρωτράπεζα θα ανακοινώσει μείωση (tapering) του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων (PEPP) και αλλαγή της στάσης της στο θέμα των επιτοκίων. Σημειώνεται πως η ενίσχυση εξάπλωσης του νέου κύματος κορονοϊού και οι δυσκολίες που διαφαίνονται στην ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο καθυστέρησης του tapering.

Σημειώνεται πως ο όγκος των συναλλαγών σήμερα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένος, λόγω της λειτουργίας της Wall Street μετά από τη χθεσινή αργία για την Ημέρα Εργασίας στις ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,10% στις 474.74 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 χάνει 0,16% στις 4.239 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 πέφτει 0,25% στις 7.169 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολισθαίνει 0,16% στις 15.906 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 γράφει απώλειες 0,12% στις 6.735 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,14% στις 26.227 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη χάνει 0,17% στις 8.867 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες αποεπενδύσεις των τελευταίων ετών βρίσκεται η Deutsche Telekom, με το γερμανικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο να πλησιάζει στην πώληση της θυγατρικής του στην Ολλανδία για 5,1 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με το Bloomberg, η T-Mobile Netherlands θα πωληθεί στις Warburg Pincus και Apax Partners, με τις δύο εταιρείες να αγοράζουν το μερίδιο της Deutsche Telekom και της Tele2, που κατέχει το 25% της ολλανδικής εταιρείας, ύψους 860 εκατ. ευρώ.

Μάκρο

Με ρυθμό 2,2% αναπτύχθηκε το ΑΕΠ της Ευρωζώνης για το β' τρίμηνο του 2021 σε τριμηνιαίο επίπεδο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Τα στοιχεία ξεπέρασαν την προηγούμενη εκτίμηση που έκανε λόγο για ανάπτυξη 2% και τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και ανέμεναν με τη σειρά τους ανάπτυξη της τάξης του 2%.

Υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκε η πορεία της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική αρχή της χώρας (Destatis).

Σε ετήσιο επίπεδο η παραγωγή αυξήθηκε 5,7% έναντι αύξησης 5,1% τον Ιούλιο του 2020 και αντί εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο 5,1%.

Η εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Νωρίτερα, με θετικά πρόσημα κινήθηκαν οι μεγάλες ασιατικές αγορές, «πατώντας» πάνω στα στοιχεία για τις εξαγωγές και τις εισαγωγές της Κίνας τον Αύγουστο, που κινήθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ο Nikkei στο Τόκιο κέρδισε 0,86% στις 29.916 μονάδες, ο Hang Seng στο Χονκ Κονγκ ενισχύθηκε 0,8% και ο Shanghai Composite στην Κίνα ανέβηκε 1,51% στις 3.676 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider