Με μικρά κέρδη έκλεισε ο Stoxx με την προσοχή σε στοιχεία και σε νομισματική πολιτική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με μικρά κέρδη έκλεισε ο Stoxx με την προσοχή σε στοιχεία και σε νομισματική πολιτική
Με μικρή άνοδο για τον Stoxx 600 έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα «σημάδια» από τους κεντρικούς τραπεζίτες για το μέλλον των προγραμμάτων στήριξης αλλά και οικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη. 

Με μικρή άνοδο για τον Stoxx 600 έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα «σημάδια» από τους κεντρικούς τραπεζίτες για το μέλλον των προγραμμάτων στήριξης αλλά και οικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη.

Στο κλείσιμο των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,09% στις 472.76 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 κέρδισε 0,20% στις 4.199 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 παρέμεινε κλειστός λόγω τραπεζικής αργίας στην Αγγλία.

Στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε οριακή άνοδο 0,08% στις 6.687 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,09% στις 26.029 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έχασε 0,60% στις 8.869 μονάδες.

Μετά από την πολυαναμενόμενη ομιλία του Τζερόμ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ, και το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, δήλωσε ότι το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ (PEPP) «θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2022. Δεν επείγει να αποφασίσουμε αλλαγή του προγράμματος τον Σεπτέμβριο».

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρηση κατέγραψε η εμπιστοσύνη στην οικονομία της Ευρωζώνης κατά τον Αύγουστο για πρώτη φορά μέσα στο 2021, δείχνοντας πως η αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού «πληγώνει» τις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 117,5 μονάδες έναντι του ιστορικού υψηλού των 119 μονάδων τον Ιούλιο.

Οι λιανικές πωλήσεις στην Ισπανία ενισχύθηκαν κατά 0,1% για τον Ιούλιο έναντι αύξησης 1,4% τον Ιούλιο του 2020 και αντί εκτίμησης για άνοδο 0,6% που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της GlobalStar στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κέρδισε περί τα 60% μετά από αναφορές ότι το επόμενο iPhone θα δίνει τη δυνατότητα χρήσης δορυφορικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βιλερουά (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κίνδυνος αυξημένου πληθωρισμού

Πτώση στο οικονομικό κλίμα της Ευρωζώνης τον Αύγουστο, πρώτη φορά μέσα στο 2021

Οι φήμες για το νέο iPhone εκτόξευσαν τη μετοχή της Globalstar κατά 60%

gazzetta
gazzetta reader insider insider