Ανεβάζουν ρυθμό οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τον Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεβάζουν ρυθμό οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τον Πάουελ
Η προσοχή είναι στραμμένη στην ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ στο συνέδριο του Jackson Hole. 

Στο «πράσινο» πέρασαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τους επενδυτές να στέκονται στα όσα είπε στην ομιλία του στο συνέδριο του Jackson Hole, ο προέδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Στην πρόθεση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για μείωση (tapering) του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων λόγω της κρίσης του κορονοϊού εντός του 2021 αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Fed.

Αναλυτικά, μιλώντας για το tapering, ο Πάουελ ανέφερε πως η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας έχει φτάσει σε σημείο που να μην χρειάζεται υποστηρικτικά μέτρα.

Αυτό σημαίνει πως η Fed θα προχωρήσει στο tapering μέχρι το τέλος του 2021, δεδομένου πως η ανάκαμψη του ΑΕΠ των ΗΠΑ θα συνεχιστεί με τους τρέχοντες ρυθμούς.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως θα αλλάξει άμεσα και η πολιτική της τράπεζας στο θέμα των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,22% στις 471,37 μονάδες. Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει άνοδο 0,20%, στη Γαλλία ο CAC 40 κερδίζει 0,17%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έχει άνοδο 0,12%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει κέρδη 0,31%.

Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν βρίσκονται επίσης στο ραντάρ των επενδυτών, με τους νεκρούς από τις χθεσινές εκρήξεις να ξεπερνούν τους 100 και τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να υπόσχεται αντίποινα.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία μειώθηκε στις 99 μονάδες τον Αύγουστο από τις 100 τον Ιούλιο.

Νωρίτερα, στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,26%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχωρεί 0,08%. Στην Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε στο +0,59%, ενώ ο Shenzhen Component κέρδισε 0,15%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε άνοδο 0,17% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο -0,04%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider