Wall Street: Σε πενταήμερο ανοδικό σερί και νέα υψηλά S&P 500 και Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Σε πενταήμερο ανοδικό σερί και νέα υψηλά S&P 500 και Nasdaq
Μια ημέρα πριν την έναρξη του πιολυαναμενόμενου συνεδρίου στο Jackson Hole του Ουαϊόμινγκ. Μικρή άνοδος και για τον Dow Jones.

Σε νέα υψηλά βρέθηκαν οι δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να φτάνει σε νέο ρεκόρ και τον Dow να κερδίζει πάνω από 100 μονάδες, μια ημέρα πριν την έναρξη του πιολυαναμενόμενου συνεδρίου στο Jackson Hole του Ουαϊόμινγκ, όπου οι επενδυτές αναμένουν ενδείξεις για τη σταδιακή μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed.

«Η συζήτηση για το tapering είναι η κύρια ανησυχία, αλλά αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να είναι αυξημένος και τα οικονομικά δεδομένα συνεχίζουν να είναι μικτά, η μείωση της αγοράς ομολόγων θα μπορούσε να καθυστερήσει», σημείωσε στο CNBC η Lindsey Bell, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Ally Invest. «Είναι απίθανο η Fed να επιβάλει μια μείωση σε μια οικονομία που δεν είναι έτοιμη και οι προοπτικές γίνονται λιγότερο σίγουρες με την επικράτηση της παραλλαγής Δέλτα».

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,1% ή 39,24 μονάδες κλείνοντας στις 35.405,50. Ο S&P 500 κέρδισε 0,2% φτάνοντας στο νέο υψηλό των 4.496,19 μονάδων, ενώ και ο Nasdaq κατέγραψε νέο υψηλό στις 15.041,86 μονάδες, με κέρδη 0,1%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε στο 1,344%, στέλνοντας τις μετοχές των JPMorgan Chase και Wells Fargo υψηλότερα κατά 2%.

Άνοδο σημείωσαν και οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής, ενώ κέρδη 7,8% κατέγραψε η μετοχή της Western Digital, έπειτα από το δημοσίευμα της Wall Street Journal, ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για συγχώνευση με την ιαπωνική Kioxia Holdings, σε μια συμφωνία η αξία της οποίας μπορεί να ανέλθει πάνω από τα 20 δισ. δολάρια.

Στον κλάδο των εμπορευμάτων, τα συμβόλαια του πετρελαίου κατέγραψαν κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, έπειτα από την μείωση κατά 3 εκατ. βαρέλια στα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου για την εβδομάδα έως τις 20 Αυγούστου. Αντίθετα, ο χρυσός βρέθηκε κάτω από το ορόσημο των 1.800 δολαρίων για πρώτη φορά μετά από τρεις συνεδρίες.

Νωρίτερα, στα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο κινήθηκαν πτωτικά, ενώ στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων υποχώρησαν τα επιτόκια ενυπόθηκων δανείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider