Wall Street: Νέο ρεκόρ για S&P 500, ισχυρή άνοδος και στον Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέο ρεκόρ για S&P 500, ισχυρή άνοδος και στον Dow
Διεύρυναν τα κέρδη τους οι δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να φτάνει σε νέο ρεκόρ και τον Dow να κερδίζει πάνω από 100 μονάδες.

Διεύρυναν τα κέρδη τους οι δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να φτάνει σε νέο ρεκόρ και τον Dow να κερδίζει πάνω από 100 μονάδες, μετά τα χθεσινά νέα ιστορικά υψηλά και εν αναμονή των εξελίξεων από του συνεδρίου στο Jackson Hole του Ουαϊόμινγκ.

Στο συνέδριο, που ξεκινά αύριο, οι επενδυτές αναμένουν ενδείξεις για τη σταδιακή μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed. Εξάλλου, εν μέσω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα εντείνονται οι φωνές, εκτός και εντός των κεντρικών τραπεζών, που ζητούν οι αλλαγές στη νομισματική πολιτική να καθυστερήσουν.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,37% ή 131,87 μονάδες στις 35.498. Ο S&P 500 κερδίζει 0,32% στις 4.500 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει μικρότερα κέρδη της τάξης του 0,13% στις 15.038 μονάδες.

Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε στο 1,332%, ενισχύοντας τις μετοχές των JPMorgan Chase, Bank of America και Wells Fargo περίπου 2%.

Μάκρο

Πτωτικά κινήθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 εβδομάδων υποχώρησαν τα επιτόκια ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ένωση Τραπεζικών Υποθηκών της χώρας.

Ειδικότερα, τα επιτόκια ενισχύθηκαν 1,6%, έναντι αύξησης 3% την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος για τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων

gazzetta
gazzetta reader insider insider