Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές, εν αναμονή των κεντρικών τραπεζών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές, εν αναμονή των κεντρικών τραπεζών
Οι επενδυτές αναμένουν τις δηλώσεις από το Jackson Hall στις ΗΠΑ για τις επόμενες κινήσεις των ισχυρότερων κεντρικών τραπεζών στον κόσμο.

Μικρά κέρδη σημειώνουν τα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται σε αναζήτηση κατεύθυνσης και με την προσοχή να εστιάζει στις επόμενες κινήσεις των ισχυρών κεντρικών τραπεζών.

Οι προβολείς του ενδιαφέροντος στρέφονται ήδη στο συνέδριο του Jackson Hall στις ΗΠΑ, εν αναμονή των προθέσεων των τραπεζιτών για τη χαλάρωση των υποστηρικτικών μέτρων προς την οικονομία και τη μείωση των επιτοκίων από τις τράπεζες. Σημειώνεται πως το χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές στην υποστηρικτική πολιτική των κεντρικών τραπεζών φαίνεται «θόλο» λόγω της νέου κύματος κορονοϊού που επηρεάζει τα μεγαλύτερα ΑΕΠ του κόσμου.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνεται πως ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης προς τα πάνω των προβλέψεων για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης μέσα στους επόμενους μήνες.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,13% στις 472.40 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ανεβαίνει 0,10% στις 4.181 μονάδες.

Στο Λονδίνο o FTSE 100 κερδίζει 0,12% στις 7.134 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ισχυροποιείται 0,05% στις 15.913 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 γράφει άνοδο 0,19% στις 6.677 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB χάνει οριακά 0,02% στις 26.020 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ενισχύεται 0,18% στις 8.964 μονάδες.

Μάκρο

Κατώτερος των προσδοκιών κινήθηκε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo στη Γερμανία, για τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 99,4 μονάδες έναντι 100,7 μονάδων τον Ιούλιο και αντί εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για μια μέτρηση στις 100,4 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε περιορισμένο εύρος κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider