Αγορές | Ξένα Χρηματιστήρια
24-08-2021 | 23:05

Back-to-back ρεκόρ για τον Nasdaq - Ξεπέρασε τις 15.000 μονάδες

Newsroom
Μοιράσου το
Back-to-back ρεκόρ για τον Nasdaq - Ξεπέρασε τις 15.000 μονάδες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Απτόητοι παρέμειναν οι αγοραστές στη Wall Street συνεχίζοντας έστω και με διστακτικότερες κινήσεις να οδηγούν σε νέα back-to-back ρεκόρ τον Nasdaq, με τον S&P 500 να ακολουθεί. 

Οι επενδυτές συνέχισαν να αποτιμούν θετικά την πλήρη έγκριση του εμβολίου της Pfizer, έχοντας ωστόσο να διαχειριστούν και την επικείμενη «virtual» συνάντηση της Fed στο Jackson Hole όπου θα κρίνει και την πορεία των προγραμμάτων νομισματικής στήριξης.

«Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη επιδείνωση των εισερχόμενων δεδομένων και την κατάσταση της πανδημίας, διαπιστώνουμε ότι ο Πάουελ εστιάζει στην αυξημένη αβεβαιότητα λόγω της τελευταίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού», ανέφερε σε σημείωμά του ο οικονομολόγος της Nomura, Aichi Amemiya.«Τουλάχιστον, θεωρούμε ότι τα πρόσφατα σχόλια των αξιωματούχων της Fed υποστηρίζουν την άποψή μας για μια μείωση του όγκου αγορών τον Δεκέμβριο, παρά την προτίμηση της FOMC για τον Νοέμβριο από τη συνάντηση του Ιουλίου».

Έτσι, στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο Dow Jones κέρδισε 0,09%, στις 35.366 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,15% στις 4.486 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,52% στις 15.019 μονάδες, συνεχίζοντας σε ιστορικά υψηλά.

Παράλληλα, τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα εξακολουθούν να δίνουν αγοραστικά σήματα στους επενδυτές, καθώς η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία του κορονοϊού, τη στιγμή που η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί. 

Από την άλλη, σύμφωνα με τη BofA, η αδυναμία που κατέγραψαν οι μετοχές την περασμένη εβδομάδα που διόρθωσαν άκρως απότομα, «ήταν συμπτωματική της ευθραυστότητας των αγορών σε φαινομενικά «ήρεμες περιόδους». «Ενώ εξακολουθούμε να ανησυχούμε για τους κινδύνους ευθραυστότητας στις αγορές το φθινόπωρο, είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη δυνατότητα να υπάρξουν απότομες ανατροπές».

Στο μέτωπο των εταιρικών, αύξηση σχεδόν 20% παρουσίασαν οι πωλήσεις της Best Buy στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, καθώς η καταναλωτές «αναβαθμίζουν» εξοπλισμό και συσκευές στις οικίες τους, στο πλαίσιο της νέας καθημερινότητας, λόγω πανδημίας και τηλεργασίας.

Η εταιρεία λιανικού εμπορίου ηλεκτρονικών ειδών αναβάθμισε την πρόβλεψη του για το δεύτερο μισό του οικονομικού έτους. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, το β' τρίμηνο του 2021 που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 2,98 δολάρια σε σχέση με τα 1,85 δολάρια που προέβλεπαν οι εκτιμήσεις της Wall Street. Τα έσοδα ανήλθαν σε 11,85 δισ. δολάρια σε σχέση με τα αναμενόμενα 11,49 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά έσοδα της Best Buy για το β' τρίμηνο αυξήθηκε στα 734 εκατ. δολάρια ή 2,90 δολάρια ανά μετοχή, πάνω από τα 432 εκατ. δολάρια ή 1,65 δολάρια, που είχε παρουσιάσει ένα μήνα νωρίτερα. 

Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν στα 11,85 δισ. δολάρια από τα 9,91 δισ. δολάρια, ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις που προέβλεπαν 11,49 δισ. δολάρια. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.