Εκτόξευση ύψους 25% για το Cardano - Έγινε το 3ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin και το Ethereum

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτόξευση ύψους 25% για το Cardano - Έγινε το 3ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin και το Ethereum
Έγινε το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα που σημείωσε υψηλή τιμή - ρεκόρ μετά το crash του 1 τρισ. δολαρίων.

To Cardano (ada) κατέγραψε νέο υψηλό ρεκόρ ξεπερνώντας τα 2,64 δολάρια τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και έχει εκτοξευθεί κατά 1.367% μέσα στο 2021, ξεπερνώντας το Binance στην κατάταξη των μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων, μένοντας μόλις πίσω από το Ethereum.

Οι υψηλές τιμές που κατέκτησε το ada του Cardano στις συνεδριάσεις της τελευταίας εβδομάδας, το καθιστούν πλέον το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με την αξία του να εκτιμάται πως ξεπερνά τα 82 δισ. δολάρια, με το Binance coin να ακολουθεί στα 69 δισ. δολάρια. Βέβαια, έχει ακόμα δρόμο να διανύσει μέχρι να καταφέρει να «αποκαθηλώσει» το ether του Ethereum, η αξία του οποίου ξεπερνά τα 380 δισ. δολάρια.

Το token που κυκλοφόρησε το 2017 έχει μία σταθερά ανοδική πορεία τους τελευταίους μήνες που αποδίδεται στην πολυαναμενόνη αναβάθμιση του λογισμικού που θα βοηθούσε το κρυπτονόμισμα να ανταγωνιστεί το Ethereum. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Forbes, οι επενδυτές που μέχρι σήμερα... στηρίζουν το ether αναζητούν εναλλακτικές και πρόκειται κυρίως για χρήστες που δεν συμφωνούν με τα υψηλά «τέλη αερίου», ένα από τα προβλήματα που προσπαθήσει να αντιμετωπίσει η αναβάθμιση πρωτοκόλλου EIP-1559.

To token ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία αυτό τον μήνα, με αύξηση στο 85%, μετά την ανακοίνωση του ιδρυτή του Cardano, Charles Hoskinson πως αναβαθμίζεται το δίκτυο ονόματι Alonzo. Η αναβάθμιση θα επιτρέψει στο blockchain να δέχεται έξυπνα συμβόλαια, όπως τις συμφωνίες μεταξύ αγοραστών και πωλητών που βοήθησαν το Ethereum να κυριαρχίσει στην αγορά αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) για τον αυτόματο δανεισμό και τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων, η οποία εκτιμάται στα 100 δισ. δολάρια.

Η αναβάθμιση έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Οκτώμβριο, ενώ αρχικά αναμενόταν για τον Σεπτέμβριο.

Το ADA εκτοξεύθηκε τον Μάιο, μετά τις δηλώσεις του Έλον Μασκ κατά περιβαλλοντικού αποτυπώματος του bitcoin και την ανακοίνωση πως η Tesla θα σταματήσει να δέχεται το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, εξαιτίας των υπέρογκων ποσοτήτων ενέργειας που απαιτεί η εξόρυξη του.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων δέχθηκε πλήγμα και ακόμα δεν έχει ανακάμψει πλήρως, όμως το ada ητανα από αυτά που είδαν την τιμή τους να ανεβαίνει σε νέα υψηλά, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να επενδύσουν με πιο περιβαλλοντικά βιώσιμα tokens.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Hoskinson, το Cardano χρησιμοποιεί μόλις 6 gigawatt ώρες ενέργειας σε ετήσιο επίπεδο, ουτε καν το 0,01% από τις 115.85 terawatt ώρες, που εκτιμάται πως χρειάζεται το bitcoin.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από τα 49.000 δολάρια το Bitcoin - Υψηλό 4μήνου

Xρονιά – ρεκόρ το 2021 για τις επενδύσεις σε startups κρυπτονομισμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider