Αγορές | Forex
19-08-2021 | 10:45

Σε υψηλό 9 μηνών το δολάριο με την Fed σε τροχιά... tapering το τρέχον έτος

Newsroom
Μοιράσου το
Σε υψηλό 9 μηνών το δολάριο με την Fed σε τροχιά... tapering το τρέχον έτος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε υψηλό εννέα μηνών έναντι του ευρώ αλλά και έναντι των νομισμάτων της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας αναρριχήθηκε το δολάριo, με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Fed να βρίσκονται εν πολλοίς σε συμφωνία για την εκκίνηση του λεγόμενου tapering φέτος.

Το ευρώ υποχωρεί στα 1,1684 δολάρια και το kiwi στα 0,6848 δολάρια.

Το αυστραλιανό δολάρια βρέθηκε να υποχωρεί στα 0,72124 δολάρια αλλά αντέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών αυτών μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων.

Ο δείκτης δολαρίου, που μετρά την επίδοση του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρώ, του γεν και τεσσάρων άλλων νομισμάτων, σκαρφάλωσε στις 93,347 μονάδες, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από την 1ηξ Απριλίου.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στις 27 και 28 Ιουλίου που δημοσιοποιήθηκαν χθες έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ θεωρούν δυνατό το ενδεχόμενο χαλάρωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων εντός του τρέχοντος έτους έαν η οικονομία εξακολουθήσει να βελτιώνεται κατά το αναμενόμενο αν και η προϋπόθεση της «ουσιαστικής περαιτέρω προόδου» προς την πλήρη απασχόληση δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί.

Η ανακοίνωση της FOMC τονίζει πως οι κεντρικοί τραπεζίτες ήθελαν να είναι σαφές ότι η μείωση, το λεγόμενο tapering, δεν είναι πρόδρομος για επικείμενη αύξηση επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.