Πτώση για το πετρέλαιο παρά τις προβλέψεις για ισχυρή ανάκαμψη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για το πετρέλαιο παρά τις προβλέψεις για ισχυρή ανάκαμψη
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 68,72 δολάρια και το Brent στα 71,03 δολάρια.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου το μεσημέρι της Πέμπτης παρά το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚ διατήρησε την πρόβλεψή του για ισχυρή ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης.

Ο οργανισμός επιμένει στις εκτιμήσεις του για ισχυρή ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2021 και περαιτέρω ανάπτυξη το επόμενο έτος, παρά τις ανησυχίες για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα που έχει επηρεάσει τις τιμές. Στη μηνιαία έκθεσή του δήλωσε ότι αναμένει αύξηση της ζήτησης κατά 5,95 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως φέτος σημειώνοντας ότι «η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει. Ωστόσο, παραμένουν πολυάριθμες προκλήσεις που θα μπορούσαν εύκολα να μειώσουν αυτή τη δυναμική. Ειδικότερα, οι εξελίξεις που σχετίζονται με τον COVID-19 θα χρειαστούν στενή παρακολούθηση».

Το 2022, η ζήτηση καυσίμων θα αυξηθεί κατά 3,28 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, δήλωσε ο ΟΠΕΚ, μια πρόβλεψη η οποία παραμένει αμετάβλητη σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, γνωστοί ως ΟΠΕΚ+, χαλαρώνουν σταδιακά τις περικοπές της παραγωγής πετρελαίου που εφαρμόστηκαν πέρυσι όταν η πανδημία έπληξε τη ζήτηση και τον Ιούλιο συμφώνησαν να αυξήσουν σταδιακά την παραγωγή κατά 400.000 βαρέλια το μήνα από τον Αύγουστο.

Η έκθεση έδειξε ότι η παραγωγή αυξήθηκε τον Ιούλιο κατά 640.000 βαρέλια την ημέρα στα 26,66 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Tην Πέμπτη το μεσημέρι (15:27 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 68,72 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,77% και το Brent στα 71,03 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,57%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider