Wall Street: Νέα ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500, στο τέλος της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέα ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500, στο τέλος της εβδομάδας
Μικρές απώλειες για τον Nasdaq στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν μέσω αποτίμησης των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Με μικρές διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν την τελευταία μέρα συνεδριάσεων της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριο, με κύριο θέμα προσοχής για τους επενδυτές στην Wall Street την Παρασκευή να είναι τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Οι αριθμοί για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην αμερικανική οικονομία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, επαναφέροντας, ωστόσο, τις ανησυχίες για την αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 0,41% ή 144,26 μονάδες στις 35.208 μονάδες, φτάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,17% ή 7,60 μονάδες στις 4.436 μονάδες, με τη σειρά του σε καινούργιο επίπεδο ρεκόρ.

Αντίθετα, ο Nasdaq απώλεσε 0,40% ή 59,4 μονάδες στις 14.835 μονάδες.

Σημειώνεται πως και οι 3 τρεις μεγάλοι δείκτες έκλεισαν με άνοδο την εβδομάδα (ο Dow Jones κατά 0,8%, ο S&P 500 κατά 0,9% και ο Nasdaq κατά 1,1%).

Εμπορεύματα

Η τιμή του χρυσού την Παρασκευή έκλεισε μια αρνητική εβδομάδα με τη χειρότερη ημερήσια πτώση από τα μέσα Ιουνίου, σημειώνοντας την πιο έντονη εβδομαδιαία πτώση σε δύο μήνες, αφού η μηνιαία έκθεση για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ για τον Ιούλιο ανακοινώθηκε καλύτερη από το αναμενόμενο, επιφέροντας ένα περαιτέρω τράνταγμα στο δολάριο και τις ομολογιακές αποδόσεις και μειωμένη ζήτηση για τα πολύτιμα μέταλλα.

Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους από τα τέλη του Οκτωβρίου του 2020.

Μάκρο

Αύξηση και ανώτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών κατέγραψε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, για τον περασμένο μήνα προστέθηκαν 943.000 νέες θέσεις εργασίας, έναντι 938.000 θέσεων τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 858.000 θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Μπερδεμένη» η Wall Street, μετά από τις ανακοινώσεις για τις θέσεις εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider