«Μπερδεμένη» η Wall Street, μετά από τις ανακοινώσεις για τις θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μπερδεμένη» η Wall Street, μετά από τις ανακοινώσεις για τις θέσεις εργασίας
Ενδοσυνεδριακά ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500, απώλειες για τις τεχνολογικές μετοχές. Επανέρχεται η ανησυχία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Με μεικτά πρόσημα κινούνται στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις ανακοινώσεις για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Οι νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας για τον Ιούλιο, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωστόσο επαναφέρουν την ανησυχία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τις επιπτώσεις των αυξανόμενων πληθωριστικών πιέσεων στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,43% ή 152,1 μονάδες στις 35.126 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,25% ή 11,10 μονάδες στις 4.440 μονάδες.

O Nasdaq υποχωρεί 0,10% ή 11,3 μονάδες στις 14.883 μονάδες.

Τόσο ο Dow Jones, όσο και ο S&P 500 κινήθηκαν κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης σε ενδοσυνεδριακά υψηλά, σε τροχιά για νέα ρεκόρ προς το κλείσιμο της Παρασκευής.

Μάκρο

Αύξηση και ανώτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών κατέγραψε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, για τον περασμένο μήνα προστέθηκαν 943.000 νέες θέσεις εργασίας, έναντι 938.000 θέσεων τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 858.000 θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη στην Wall Street, με «αέρα» από τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider