Περιορισμένες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές - Πού στρέφονται οι επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιορισμένες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές - Πού στρέφονται οι επενδυτές
Στα εταιρικά αποτελέσματα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους οι επενδυτές.

Περιορισμένες κινήσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, με τους επενδυτές να έχουν θέσει σε πρώτη βάση τα εταιρικά αποτελέσματα, την πορεία της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και των οικονομιών.

Έτσι, στο επίκεντρο βρίσκονται τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρεία στον κόσμο Maersk με την Allianz, τη Vonovia και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου να ακολουθούν.

Η Maersk, σημείωσε απότομη αύξηση των κερδών για το β' τρίμηνο. Ο γίγαντας της Δανίας ανέφερε κέρδη προ, φόρων, τλοκων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 5,1 δισ. δολαρίων, ήτοι αύξηση 200% από τα 1,7 δισ. δολάρια που είχαν καταγραφεί την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η μετοχή της Maersk σημειώνει άνοδο 0,4% το πρωί της Παρασκευής.

Από την άλλη, η γερμανική ασφαλιστική Allianz ξεπέρασε τις προσδοκίες για κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο με 2,225 δισ. ευρώ καθαρά κέρδη, αυξάνοντας επίσης τις προοπτικές της και ανακοινώνοντας ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 750 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της Allianz σημειώνουν άνοδο 2,5% στις πρώτες συναλλαγές, ενώ οι μετοχές του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σημείωσαν άνοδο 2,9% μετά τα κέρδη της στο πρώτο εξάμηνο.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,14% στις 469,32 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,19% στις 7.106 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο κατά 0,02% στις 15.748 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνει πτώση 0,19% στις 6.768 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση στις 25.665 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει πτώση 0,25% στις 8.813 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider