Κλείσιμο με πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές - Απώλειες 0,5% για τον Stoxx 600

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλείσιμο με πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές - Απώλειες 0,5% για τον Stoxx 600
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με πτώση 0,5%, με τον τεχνολογικό κλάδο να ηγείται των απωλειών στο 1,6%.

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές τη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων και τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων, σε συνδυασμό με την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με πτώση 0,5%, με τον τεχνολογικό κλάδο να ηγείται των απωλειών στο -1,6%. Στη Γερμανία ο DAX κατέγραψε απώλειες 0,64% στις 15.519 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινήθηκε πτωτικά 0,71% στις 6.531 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έχασε 0,42% στις 6.996 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει απώλειες 0,83 στις 25.086 μονάδες.

Στους κερδισμένους του Stoxx 600 ήταν η μετοχή της Croda International με άνοδο 5,6%, ενώ η μετοχή με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν η Morphosys με πτώση 9,3%.

Στην Ασία, ο Hang Seng έκλεισε με απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τις απώλειες των δύο ημερών να ξεπερνούν το 8% καθώς ο κλάδος της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης ανησυχεί για την επιβολή επιπλέον μέτρων από τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας.

Στις ΗΠΑ, οι μετοχές σημειώνουν πτώση, με τον Dow να σημειώνει απώλειες 200 μονάδων «σπάζοντας» το σερί έξι διαδοχικών ανοδικών συνεδριάσεων.

Τα αποτελέσματα της ημέρας

Η Dassault Systemes αύξησε τις προβλέψεις της για το 2021 στη βάση μιας έκρηξης στις πωλήσεις software, στέλνοντας τις μετοχές άνω του 3,3% ψηλότερα.

Η Reckitt Benckiser, εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων, όπως τα Dettol, Harpic και τα προφυλακτικά Durex, παρουσίασε προ φόρων ζημιές 1,94 δισ. λίρες (2,68 δισ. δολάρια) για το πρώτο εξάμηνο, από κέρδη 1,44 δισ. λιρών την ίδια περίοδο πέρυσι. Η μετοχή της έχασε άνω του 8,4%.

Το βράδυ της Δευτέρας, μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, η Louis Vuitton ανακοίνωσε μια «έκρηξη» στις πωλήσεις β’ τριμήνου, καθώς οι περιορισμοί λόγω COVID-19 «χαλάρωσαν» την επίμαχη περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Πτωτική πορεία για τον Dow μετά από έξι ημέρες κερδών - Απώλειες άνω των 260 μονάδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider