Ξένα Χρηματιστήρια
23-07-2021 | 16:51

Με φόρα για τις 35.000 μονάδες ο Dow Jones

Newsroom
Μοιράσου το
Με φόρα για τις 35.000 μονάδες ο Dow Jones
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της Wall Street στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να διατηρούν την αισιοδοξία τους λόγω των θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα για το β' τρίμηνο, η Twitter ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 0,20 σεντς ανά μετοχή από 0,07 σεντς ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές για το β' τρίμηνο. Επιπλέον και στο σκέλος των εσόδων, οι αναλυτές διαψεύστηκαν καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε 1,18 δισ. δολάρια ένα 1,07 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv.

Τα έσοδα του Twitter αυξήθηκαν κατά 74% σε ετήσια βάση στο τρίμηνο, με την εταιρεία να αναφέρει «μια ευρεία αύξηση της ζήτησης των διαφημιζόμενων». Το προηγούμενο τρίμηνο, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 28%.

Ο αριθμός των καθημερινών ενεργών χρηστών με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων ή των χρηστών του Twitter που προβάλλουν διαφημίσεις στον ιστότοπο, αυξήθηκε κατά 11%.

Παράλληλα, αύξηση εσόδων καλύτερη και των εκτιμήσεων των αναλυτών εμφάνισε η Vodafone, με το μέγεθος του πρώτου τριμήνου να ενισχύεται κατά 3,3%, ενώ αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν αύξηση 1,4%. 

Η εταιρεία επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης στα έσοδα των υπηρεσιών στην Ευρώπη και στην Αφρική, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Nick Read. «Αυτή η ανάπτυξη ήταν ευρεία τόσο στον κλάδο Καταναλωτών όσο και των Επιχειρήσεων, με την πλειοψηφία των αγορών να συνεισφέρουν στην ανάκαμψη», πρόσθεσε.

Έτσι, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,45% στις 34.978 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,43% στις 4.386 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει κέρδη 0,31% στις 14.731 μονάδες. Ο Dow σημειώνει κέρδη για 4η διαδοχική συνεδρίαση.

Η American Express καταγράφει άνοδο 4,7% στο βιομηχανικό δείκτη, με την Visa και την Goldman Sachs να ακολουθούν.

Άνοδο 19% καταγράφει σήμερα Παρασκευή και η μετοχή της Snap, με ώθηση από τα δυνατά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, που ανακοίνωσε χθες. Ενώ το πρωί, πριν το άνοιγμα των αγορών η μετοχή έφτασε μέχρι και το 24,95%. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.