Διατηρεί τα κέρδη το πετρέλαιο - Αισιοδοξία για την πορεία της ζήτησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διατηρεί τα κέρδη το πετρέλαιο - Αισιοδοξία για την πορεία της ζήτησης
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,90 δολάρια και το Brent στα 73,77 δολάρια.

Διατηρεί τα κέρδη που κατέγραψε στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις το πετρέλαιο καθώς παραμένουν οι προοπτικές για μια σφιχτή αγορά ενώ πλέον θεωρείται πιο πιθανή μια πιο γοργή αύξησης της ζήτησης καθώς οι οικονομίες θα ανακάμπτουν .

Μέλη του ΟΠΕΚ +, συμφώνησαν αυτήν την εβδομάδα για μια συμφωνία για την αύξηση της προσφοράς πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο για τη συγκράτηση των τιμών και την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης.

Όμως, καθώς η ζήτηση αναμένεται να ξεπεράσει την προσφορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η Morgan Stanley προβλέπει ότι το Brent θα διαπραγματευτεί στα 70 δολάρια ανά βαρέλι για το υπόλοιπο του 2021.

"Στο τέλος, η ανάκαμψη του παγκόσμιου ΑΕΠ πιθανότατα θα παραμείνει σε καλό δρόμο, τα δεδομένα για τα αποθέματα εξακολουθούν να είναι ενθαρρυντικά, τα υπόλοιπα στοιχεία προδιαγράφουν μια σφιχτή αγορά στο εξάμηνο ενώ αναμένουμε από τον ΟΠΕΚ να διατηρήσει τη συνοχή", αναφέρει.

Οι αναλυτές της Barclays αναμένουν επίσης μια ταχύτερη από το αναμενόμενο απορρόφηση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου σε επίπεδα πριν από την πανδημία, ωθώντας την τράπεζα να αυξήσει την πρόβλεψη της τιμής του πετρελαίου το 2021 κατά 3 δολάρια στα 5 δολάρια με προβλεπόμενη τιμή τα 69 δολάρια το βαρέλι κατά μέσο όρο.

Η Ρωσία ενδέχεται να ξεκινήσει τη διαδικασία απαγόρευσης των εξαγωγών βενζίνης την επόμενη εβδομάδα, εάν οι τιμές των καυσίμων στα εγχώρια χρηματιστήρια παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκινόφ, σηματοδοτώντας περαιτέρω συγκράτηση της προμήθειας πετρελαίου. Παράλληλα, τα αποθέματα αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυξήθηκαν απροσδόκητα κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα σε 439,7 εκατομμύρια βαρέλια.

Την Παρασκευή το μεσημέρι (13:12 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,90 δολάρια καταγράφοντας μικρή πτώση κατά 0,01% και το Brent στα 73,77 δολάρια σημειώνοντας πτώση 0,03%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider