Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street με το βλέμμα στην απασχόληση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street με το βλέμμα στην απασχόληση
Νέα γραμμή χαράζουν οι επενδυτές μετά τα στοιχεία από την απασχόληση.

Κατεύθυνση φαίνεται να αναζητούν οι επενδυτές στη Wall Street, καθώς τα στοιχεία από την απασχόληση φαίνεται να διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έφτασαν τις 419.000 για την εβδομάδα της 17/7, υψηλότερα από τις 350.000 που ανέφερε η εκτίμηση του Dow Jones και πολύ υψηλότερα από την ανοδικά αναθεωρημένη εκτίμηση του υπουργείου Εργασίας, το οποίο έβλεπε άνοδο μέχρι τις 368.000 νέες αιτήσεις ανεργίας.

Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νέων αιτήσεων ανεργίας - σε εβδομαδιαίο επίπεδο - από την εβδομάδα της 15ης Μαΐου, όμως στη θετική πλευρά, έχουν μειωθεί κατά 126.000 (στα 3,24 εκατομμύρια) τα ενεργά επιδόματα ανεργίας που συνεχίζονται από την προηγούμενη περίοδο, καταγράφοντας νέο χαμηλό επίπεδο, από την αρχή της πανδημίας.

Παράλληλα, με τους δείκτες στη Wall Street να διαπραγματεύονται σε ιστορικά υψηλά, οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες τόσο σε άλλες αγορές όσο και σε τμήματα της αμερικανικής αγοράς που θα πρωταγωνιστήσουν όπως τα mid caps.

Έτσι, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,14% στις 34.715 μονάδες, ο S&P 500 κινείται οριακά στο -0,02% και στις 4.358 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,26% στις 14.673 μονάδες.

Στα εταιρικά, η AT&T την Πέμπτη ανακοίνωσε αποτελέσματα β’ τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η εταιρεία που αναβάθμισε τις προβλέψεις για τα ετήσια έσοδα και τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, προσέθεσε επιπλέον 789.000 συνδρομητές στο δίκτυο της, με τις προβλέψεις του FactSet να ανέρχονται σε 278.000.

Ένα χρόνο πριν, στο αντίστοιχο τρίμηνο, ο πάροχος είχε χάσει 151.000 συνδρομητές. Η AT&T επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια για να αναβαθμίσει τα δίκτυα της σε 5G, καθώς η αυξημένη τηλεργασία έχει μεγαλώσει και την ζήτηση για τη νέα τεχνολογία.

Τα συνολικά έσοδα της AT&T αυξήθηκαν 7,6% στα 44 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 42,67 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν στα 1,5 δισ. δολάρια ή 21 σεντς ανά μετοχή, στο β’ τρίμηνο, από 1,2 δισ. δολάρια, ή 17 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider