Μεγάλα κέρδη στις ευρωαγορές, πριν από την ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλα κέρδη στις ευρωαγορές, πριν από την ΕΚΤ
Σε Μιλάνο και Μαδρίτη η ισχυρότερη άνοδος για το μέσο της εβδομάδας.

Με κέρδη άνω του 1% ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δίνοντας συνέχεια στη χθεσινή άνοδο και σε συνέχεια της ανάκαμψης μετά από το μαζικό sell off της Δευτέρας.

«Πατώντας» πάνω στο θετικό κλίμα από την Wall Street, οι επενδυτές αφήνουν στην άκρη τις ανησυχίες για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Με την απειλή των νέων περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας να επανέρχεται πάνω από τις ισχυρές οικονομίες, οι αγορές φαίνεται πως προεξοφλούν συνέχιση των υποστηρικτικών μέτρων από την ΕΚΤ και από τις άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζας, για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ανέβηκε 1,65% στις 453.97 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 1,76% στις 4.026 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 1,74% στις 7.000 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ισχυροποιήθηκε 1,37% στις 15.424 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έγραψε άνοδο 1,85% στις 6.464 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 2,36% στις 24.676 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κέρδισε 2,54% στις 8.570 μονάδες.

Εταιρικά αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της Daimler ξεπέρασαν τις προσδοκίες, με μια αύξηση των εσόδων 44% στα 43,5 δισ. ευρώ. Ο κατασκευαστής αναβάθμισε ελαφρά τις προσδοκίες για τα περιθώρια κέρδους στα φορτηγά και στα λεωφορεία της. Στα κέρδη προ φόρων ανακοίνωσε μια αύξηση στα 5,19 δισ. ευρώ, ενώ το περιθώριο κέρδος σε αυτοκίνητα και βαν ήταν διψήφιο για τρίτο συνεχές τρίμηνο

Αύξηση εσόδων και κερδών ανακοίνωσε η SAP για το β’ τρίμηνο, καθώς «τα αποτελέσματα δείχνουν πως η μετάβαση στην τεχνολογία cloud συνεχίζει να είναι επιτυχής», σύμφωνα με αναλυτές της Jefferies. Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν 3%, στα 1,92 δισ. ευρώ. Τα έσοδα β’ τριμήνου αυξήθηκαν στα 2,28 δισ. ευρώ, κοντά στις εκτιμήσεις του Bloomberg για 2,31 δισ. ευρώ.

Η Novartis ανακοίνωσε καθαρά έσοδα β’ τριμήνου ύψους 2,9 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας δήλωσε ότι τα κέρδη ανήλθαν σε 1,64 δολάρια ανά μετοχή με τα αποτελέσματα να υπερβαίνουν τις προσδοκίες της Wall Street. Η φαρμακευτική εταιρεία σημείωσε έσοδα 12,96 δισ. δολαρίων κατά την ίδια περίοδο. Η μετοχή της Novartis στο Λονδίνο χάνει περί το 0,60%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider