Συνέχεια στο ράλι ανάκαμψης για την Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνέχεια στο ράλι ανάκαμψης για την Wall Street
Τριψήφια κέρδη για τον Dow Jones στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Ψηλά στην προσοχή τα εταιρικά αποτελέσματα.

Με άνοδο ξεκίνησαν κινούνται στη συνεδρίαση για το μέσο της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, θέλοντας να δώσουν συνέχεια στα μεγάλα κέρδη που κατέγραψαν χθες.

Σημειώνεται πως η αγορά των ΗΠΑ βρίσκεται κοντά στο να αντιστρέψει τις απώλειες που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και κορυφώθηκαν με το sell off της Δευτέρας.

Οι επενδυτές φαίνεται πως αποστρέφουν το βλέμμα από τις ανησυχίες για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού και επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο μπαράζ οικονομικών αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο του 2021.

Ψηλά στην προσοχή της Wall Street βρίσκονται και οι συζητήσεις για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν σχετικά με τις υποδομές, με τους Ρεπουμπλικανούς στη Κογκρέσο να απειλούν με καταψήφιση του σχεδίου που έχει παρουσιάσει ο Λευκός Οίκος.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ανεβαίνει 0,53% ή 223,30 μονάδες στiς 34.735 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,32% ή 13,79 μονάδες στις 4.337 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,15% ή 15.420 μονάδες.

Στο μέτωπο των κρατικών ομολόγων, η απόδοση στο επιτόκιο του αμερικανικού 10ετούς κινείται ανοδικά, φτάνοντας στο 1,267% ενώ χθες έφτασε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 μηνών.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Netflix υποχωρεί άνω του 4%, μετά από τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων της Τρίτης, με την προσοχή των επενδυτών να βρίσκεται στις μελλοντικές συνδρομές πελατών στην πλατφόρμα streaming.

Υπενθυμίζεται πως η Netflix ανακοίνωσε πως στοχεύει σε 3,5 εκατ. νέων συνδρομητών για το γ' τρίμηνο του έτους, σημαντικά πιο κάτω από τον στόχο των 5,4 εκατ. συνδρομητών που ανέμεναν οι αναλυτές.

Εξάλλου, σημειώνεται πως σήμερα είναι η πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της Moderna στον S&P 500, όπως είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα και με τον τίτλο της φαρμακευτικής πολυεθνικής να υποχωρεί κοντά στο 1%.

Επιχειρηματικά αποτελέσματα

Ανώτερα των προσδοκιών των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Johnson & Johnson για το β' τρίμηνο του 2021, με την εταιρεία να αυξάνει την πρόβλεψη για το σύνολο των οικονομικών της στο τρέχον έτος.

Μεγάλη άνοδο στις πωλήσεις για το β' τρίμηνο του 2021 σημείωσε η Coca Cola, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η πολυεθνική ποτοποιίας, οδηγώντας τη διοίκηση της εταιρείας να αναθεωρήσει προς το πάνω τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία στο σύνολο της χρήσης του τρέχοντος έτους.

Άνοδο στα κέρδη και στα έσοδα της κατέγραψε η Verizon για το β' τρίμηνο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλα κέρδη στη Wall Street, παρά τις ανησυχίες για τον κορονοϊό

gazzetta
gazzetta reader insider insider