Στα 500 δισ. δολάρια θα φτάσουν τα κεφάλαια των ETF στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 500 δισ. δολάρια θα φτάσουν τα κεφάλαια των ETF στην Wall Street
Στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών αναμένεται να φτάσουν τα χρήματα που διαχειρίζονται τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών αναμένεται να φτάσουν τα κεφαλαία που διαχειρίζονται τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) στο αμερικανικό χρηματιστήριο εντός του τρέχοντος έτους, ξεπερνώντας τα 500 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το σύνολο της αξίας των ETF στο αμερικανικό χρηματιστήριο ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 483 δισ. δολάρια και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεπεράσει το ρεκόρ 497 δισ. δολαρίων που έφτασε το 2020.

Η συνεχής διαπραγμάτευση των ETF σε χρηματιστηριακές πλατφόρμες, καθιστά την πρόσβαση σε αγορές και κατηγορίες επενδύσεων εύκολη υπόθεση για τους επενδυτές.

Πρωταγωνιστής στην αγορά των ETF στην Wall Street είναι η Vanguard S&P 500 ETF, με κεφάλαια 239 δισ. δολαρίων, ενώ η BlackRock Inc.’s iShares Core S&P 500 ETF μετρά 12,9 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το BBG, η αγορά των ETF συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους «μεγάλους παίχτες» καθώς σε αυτή μπήκε το fund Dimensional (με διαχείριση κεφαλαίων 637 δισ. δολαρίων), τοποθετώντας 29 δισ. στα ETF, ενώ στον... χορό προστέθηκε και η Wells Fargo.

Τέλος, άνοιγμα στα ETF έχει και η Κάθι Γουντ της Ark Investment Management, με 8 εταιρείας διαπραγμάτευσης ETF.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider