Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Η περιφέρεια ο «χαμένος» της ημέρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Η περιφέρεια ο «χαμένος» της ημέρας
Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα για τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Τρίτη, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται ανεπαίσθητα, κοντά στο ρεκόρ της Δευτέρας. 

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα για τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Τρίτη, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται ανεπαίσθητα, κοντά στο ρεκόρ της Δευτέρας. Οι επενδυτές είχαν την προσοχή τους στραμμένη και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου οι επενδυτικοί κολοσσοί JPMorgan και Goldman Sachs ανακοίνωσαν αποτελέσματα β’ τριμήνου ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κέρδισε 0,03% στις 460,96 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,01% στις 7.124 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε 0,01% στις 15.789 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 έχασε 0,01% στις 6.558 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,50% στις 25.156 μονάδες και ο IBEX 35 διολίσθησε 1,38% στις 8.694 μονάδες.

Στο ευρωπαϊκό επενδυτικό κλίμα βάρυναν και οι ανακοινώσεις για τον αμερικανικό πληθωρισμό που έδειξαν μια επιτάχυνση ρεκόρ 13 ετών.
Αντιθέτως, στην Ευρώπη, έλαβε σήμερα χώρα το Ecofin όπου εγκρίθηκαν τα πρώτα Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα νέα για τον κορονοϊό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είπε τη Δευτέρα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και προσβάλλονται από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι ασυμπτωματικοί. Ωστόσο, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία αυξάνονται σε κάποια μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα εκεί που τα ποσοστά εμβολιασμών είναι χαμηλά και η ιδιαίτερα μολυσματική μετάλλαξη δέλτα εξαπλώνεται.

Νέα μέτρα περιορισμού ανακοινώθηκαν σε Γαλλία, Ολλανδία, Ελλάδα Ισπανία ενώ αντιθέτως η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε την άρση όλων των μέτρων στις 19 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider