Rebound και νέα ρεκόρ στις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rebound και νέα ρεκόρ στις ευρωπαϊκές αγορές
Στους επενδυτές λειτούργησε θετικά η αναμονή του σημερινού Eurogroup αλλά και των αποτελεσμάτων σημαντικών τραπεζικών κολοσσών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μέσα στην εβδομάδα. 

Στο πράσινο έκατσε η μπίλια των ευρωαγορών στο ξεκίνημα της εβδομάδας και σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ, σε μία συνεδρίαση με πολλές μεταβολές στα πρόσημα. Στους ευρωπαίους επενδυτές λειτούργησε θετικά η αναμονή των αποφάσεων του σημερινού Eurogroup αλλά και των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων σημαντικών τραπεζικών κολοσσών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μέσα στην εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,69% στις 460,83 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,05% στις 7.125 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,65% στις 15.790 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 κέρδισε 0,46% στις 6.559 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,92% στις 25.283 μονάδες και ο IBEX 35 ενισχύθηκε 0,46% στις 8.816 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι τράπεζες της Γερμανίας μειώνουν με ταχύ ρυθμό τον χώρο γραφείων. Η Deutsche Bank αδειάζει πολλούς ορόφους σε ένα κτίριο που στεγάζει περίπου 1000 υπαλλήλους, η HSBC Γερμανίας εγκαταλείπει έξι ξεχωριστούς χώρους γραφείων στο Ντίσελντορφ για έναν νέο χώρο που έχει λιγότερη από τη μισή έκταση και η μονάδα της BNP Paribas στη Φρανκφούρτη περιορίζει τον χώρο γραφείων ώστε να καλύπτει μόνο το 60% του προσωπικού. Οι τοπικές τράπεζες DZ Bank και BayernLB επεξεργάζονται παρόμοια σχέδια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider