Οι γερμανικές τράπεζες ξεφορτώνονται χώρους γραφείων και αγκαλιάζουν την τηλεργασία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι γερμανικές τράπεζες ξεφορτώνονται χώρους γραφείων και αγκαλιάζουν την τηλεργασία
Οι τράπεζες της Γερμανίας μειώνουν με ταχύ ρυθμό τον χώρο γραφείων καθώς ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός υπαλλήλων εργάζονται από το σπίτι, γεγονός που τις βάζει στην πρωτοπορία μιας παγκόσμιας στροφής που ενδέχεται να επιφέρει μόνιμη αλλαγή στον τρόπο που εργάζονται οι τραπεζίτες.

Οι τράπεζες της Γερμανίας μειώνουν με ταχύ ρυθμό τον χώρο γραφείων καθώς ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός υπαλλήλων εργάζονται από το σπίτι, γεγονός που τις βάζει στην πρωτοπορία μιας παγκόσμιας στροφής που ενδέχεται να επιφέρει μόνιμη αλλαγή στον τρόπο που εργάζονται οι τραπεζοϋπάλληλοι.

Η Deutsche Bank αδειάζει πολλούς ορόφους σε ένα κτίριο που στεγάζει περίπου 1000 υπαλλήλους, η HSBC Γερμανίας εγκαταλείπει έξι ξεχωριστούς χώρους γραφείων στο Ντίσελντορφ για έναν νέο χώρο που έχει λιγότερη από τη μισή έκταση και η μονάδα της BNP Paribas στη Φρανκφούρτη περιορίζει τον χώρο γραφείων ώστε να καλύπτει μόνο το 60% του προσωπικού. Οι τοπικές τράπεζες DZ Bank και BayernLB επεξεργάζονται παρόμοια σχέδια.

Ο ρυθμός με τον οποίο οι γερμανικές τράπεζες μετασχηματίζουν το αποτύπωμά τους στο real estate τις διαχωρίζει ακόμη κι από τις ευρωπαίες ομολόγους τους που έχουν υιοθετήσει γενναίες πολιτικές τηλεργασίας για τον κόσμο μετά την πανδημία. Ο ενιγκαλισμός της νέας τάσης από τις τράπεζες με στόχο τη μείωση του κόστους, υπογραμμίζει επίσης τον διαχωρισμό ανάμεσα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπου κολοσσοί όπως η Goldman Sachs, επιμένουν στις δια ζώσης συναλλαγές.

Οι περικοπές στο real estate ήρθαν χάρη στη δοκιμή της απομακρυσμένης εργασίας που ενθαρύνθηκε από τους αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider