Κίνα: «Ρίσκο» για το διεθνές οικονομικό σύστημα τα stablecoins

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: «Ρίσκο» για το διεθνές οικονομικό σύστημα τα stablecoins
Αυτά τα ψηφιακά νομίσματα είναι συνδεδεμένα με μία σταθερή αξία, όπως είναι το δολάριο ή το ευρώ.

Για τα ρίσκα που μπορεί να επιφυλάσσουν για το διεθνές οικονομικό σύστημα, τα ψηφιακά νομίσματα που έχουν αναπτύξει ιδιωτικές επιχειρήσεις, «ανησυχεί αρκετά» η κεντρική τράπεζα της Κίνας. Ειδικά για τα γνωστά ως «διεθνή stablecoins» ή «ψηφιακά νομίσματα σταθερής αξίας».

Αυτά τα ψηφιακά νομίσματα είναι συνδεδεμένα με μία σταθερή αξία, όπως είναι το δολάριο ή το ευρώ. Ένα δημοφιλές παράδειγμα είναι το Tether, το οποίο έχει προκαλέσει ανησυχία στην αμερικανική κυβέρνηση και αυτή τη στιγμή είναι αυτό με τη μεγαλύτερη αξία στην αγορά, μετά το bitcoin και το ethereum.

Σύμφωνα με το CNBC, την Τρίτη, η κινεζική κυβέρνηση, διέταξε το κλείσιμο μίας τοπικής επιχείρησης με την κατηγορία πως «παρέχει υπηρεσίες software για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων». Η διαταγή, που εκδόθηκε από το γραφείο της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας στο Πεκίνο, προειδοποίησε επίσης να μην παρέχει κανείς άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με crypto, συμπεριλαμβανομένης της παροχής εργασιακών χώρων ή υπηρεσιών μάρκετινγκ.

Μια θεωρία για το «κυνήγι» της Κίνας προς τα κρυπτονομίσματα είναι πως ανοίγει τον δρόμο για το δικό της ψηφιακό γιουάν, ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2014. Το ψηφιακό γιουάν θα μπορούσε, θεωρητικά, να προσφέρει στην κυβέρνηση μεγαλύτερη δύναμη για να παρακολουθεί τις συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο. Ενώ μία από τις επικρατέστερες θεωρίες είναι πως το Πεκίνο επιδιώκει να περιορίσει τις εκροές κεφαλαίων μέσω πραγματικών και κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider