Ήπια διόρθωση στα συμβόλαια πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια διόρθωση στα συμβόλαια πετρελαίου
Ήπια πτώση για το Brent, χαμηλότερα το WTI στα 72,8 δολάρια το βαρέλι περίπου.

Διορθωτικές κινήσεις και ήπια κατοχύρωση κερδών μετά το «ράλι» κατέγραψαν τα συμβόλαια πετρελαίου τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη συνάντηση του ΟΠΕΚ + αυτής της εβδομάδας.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν για πέμπτη εβδομάδα την περασμένη εβδομάδα, καθώς η ζήτηση καυσίμων ανέκαμψε λόγω της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και της αύξησης των ταξιδιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, ενώ οι προμήθειες αργού ήταν περιορισμένες καθώς ο ΟΠΕΚ +, διατήρησε τις περικοπές παραγωγής. Παρά την πτώση που καταγράφουν τώρα, οι αναλυτές θεωρούν ότι το ράλι δεν έχει τελειώσει ακόμη.

«Οι τιμές του αργού είναι πιθανό να συνεχίσουν να αυξάνονται ... Η διάθεση εμβολίων και η ισχυρή θερινή ζήτηση δημιουργούν ένα ισχυρό ανοδικό κοκτέιλ», δήλωσε ο Stephen Brennock από την PVM. Η ANZ και η ING αναμένουν ότι ο ΟΠΕΚ + θα αυξήσει την παραγωγή κατά περίπου 500.000 βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο, κάτι το οποίο είναι πιθανό να υποστηρίξει υψηλότερες τιμές.

Έτσι, τη Δευτέρα, το αμερικανικό αργό παράδοσης Αυγούστου κατέγραψε πτώση 1,65% ή 1,2 δολάρια φτάνοντας στα 72,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent κατέγραψε ηπιότερες απώλειες της τάξεως του 0,12% στα 74,06 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider