Ρίχνει ρυθμούς το ΧΑ με φόντο τις 875 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρίχνει ρυθμούς το ΧΑ με φόντο τις 875 μονάδες
Χρηματιστήριο
O Γενικός Δείκτης Τιμών, διαμορφώνεται στις 878,62 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,19 %.

Διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με την αγορά να ρίχνει ρυθμούς μετά τη χθεσινή αντίδραση λόγω Alpha Bank και ευρύτερα του τραπεζικού κλάδου.

Έτσι ο Γενικός Δείκτης, σημειώνει πτώση 0,53% στις 875,62 μονάδες, με τον τζίρο στα 56,8 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,45% καταγράφει ο FTSE 25 στις 2.113 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης δέχεται ισχυρότερες πιέσεις στο 0,83% στις 533 μονάδες.

Από τις τράπεζες, η ΕΤΕ καταγράφει πτώση 3,59%, η Eurobank 0,76%, η Τρ. Πειραιώς 1,04% και η Alpha Bank άνοδο 0,90% με φόντο της επικείμενη ΑΜΚ. Παράλληλα, οι επενδυτές δείχνουν να «μπαίνουν» εκ νέου στο χαρτί της Attica Bank που καταγράφει άνοδο 2,5% μετά και το χθεσινό «ράλι».

Quest, και Ελλάκτωρ συνεχίζουν ανοδικά, ενώ ήπια κέρδη καταγράφουν τα ΕΛΠΕ η ΕΥΔΑΠ και η ΕΧΑΕ.

Από την άλλη θέση ισχύος ώστε να αποκομίσει πλήρως τα οφέλη που αναμένει από το αναπτυξιακό δυναμικό της χώρας, το οποίο θα τροφοδοτηθεί κυρίως από τους τεράστιους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, επιδιώκει η Alpha Bank με την προτεινόμενη δομή της ΑΜΚ των 800 εκατ. ευρώ.

Όπως έγραψε το insider.gr, η συναλλαγή θα υλοποιηθεί με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών και δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα. Υφιστάμενοι μέτοχοι που θα μετέχουν στην προσφορά, θα λάβουν κατά προτεραιότητα κατανομή νέων μετοχών. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας, προτίθεται να συμμετάσχει στη σχεδιαζόμενη προσφορά μετοχών, έως του υφιστάμενου ποσοστού συμμετοχής του (10,94%). Νέες μετοχές που δεν θα καλυφθούν στην δημόσια προσφορά ή στην ιδιωτική τοποθέτηση, θα διατεθούν κατά τη διακριτική ευχέρεια του Διοικητικού Συμβουλίου, λαμβανομένης υπόψη της γνώμης των Γενικών Συντονιστών και Διαχειριστών του Βιβλίου Προσφορών αναφορικά με μακροπρόθεσμους επενδυτές που αγοράζουν μετοχές και τις κρατάνε σε βάθος χρόνου (“buy and hold” investors).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider