Eurobank Equities: Το «reset» της Τράπεζας Πειραιώς - Στα 1,91 η τιμή στόχος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank Equities: Το «reset» της Τράπεζας Πειραιώς - Στα 1,91 η τιμή στόχος
Σύσταση «hold» για τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς από την Eurobank Equities.

Στο φιλόδοξο αλλά αξιόπιστο σχέδιο μείωσης των NPEs εστιάζει η Eurobank Equities σε ανάλυσή της για τη μετοχή της Τράπεζα Πειραιώς θέτοντας τιμή στόχο το 1,91 ευρώ και σύσταση «hold».

Η διοίκηση της τράπεζας ανακοίνωσε ένα νέο business plan με στόχο να καταστήσει τον όμιλο καθαρό και κερδοφόρο μέσα σε λίγα χρόνια, στοχεύοντας σε RoTE άνω του 10% μεσοπρόθεσμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις βασικούς πυλώνες: i) ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο απομείωσης των κινδύνων που προβλέπει μεσοπρόθεσμο δείκτη NPE <3%, ii) ένα σύνολο δράσεων ενίσχυσης κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχημένης ΑΜΚ ύψους 1,4 δισ. ευρώ και iii) μετασχηματισμού για μια αύξηση 15% του PPI έως το 2024. Επιπλέον, η Eurobank Equities αναφέρει ως πως το σκέλος μείωσης των NPEs, πως το σχέδιο είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο και ρεαλιστικό όσον αφορά την εκτέλεση και το pricing, δεδομένου ότι βασίζεται κυρίως σε τιτλοποιήσεις, ένα καλά δοκιμασμένο εργαλείο.

Σημειώνει ότι καθώς θα τρέχει το σχέδιο ο δείκτης κεφαλαίων CET 1 θα μείνει «άνετα» πάνω από τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών. Υπολογίζει ότι θα υποχωρήσει έως 11% στα τέλη του 2023 και μετά θα έχει ανοδική πορεία. Επιπλέον βρίσκει ισορροπημένο το προφίλ κινδύνου / ανταμοιβής, σε αυτό το στάδιο, δεδομένης της τρέχουσας αποτίμησης του ομίλου, στα 0,4x P / TBV με βάση τις εκτιμήσεις του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider