«Άλμα» 1,5% για τον S&P 500 - Πάνω από το 1% ο DJ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άλμα» 1,5% για τον S&P 500 - Πάνω από το 1% ο DJ
Οι επενδυτές ήταν αποφασισμένοι να περιορίσουν τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψε η Wall Street στην αρχή της εβδομάδας.

Με «άλμα» σχεδόν 1,5% στον S&P 500 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής στην Wall Street, καθώς συνεχίστηκαν τα σημαντικά κέρδη στους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Παρά τα όχι και τόσο θετικά στοιχεία για την πορεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, οι επενδυτές ήταν αποφασισμένοι να περιορίσουν τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψε η Wall Street στην αρχή της εβδομάδας.

Ενδοσυνεδριακά, στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones σημείωσε αύξηση κατά 1,06% στις 34.382 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,49% στις 4.173 μονάδες. Ενώ, ο Nasdaq κέρδισε 2,32% στις 13.429 μονάδες.

Η άνοδος έρχεται κόντρα στα στοιχεία για την πορεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, ενώ οι αγορές τελούν εν αναμονή για την πλήρη επαναλειτουργία του αγωγού Colonial Pipeline εντός των επόμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται πως οι πωλήσεις του αμερικανικού λιανεμπορίου για τον Απρίλιο παρέμειναν στο 0, ενώ είχαν σημειώσει αύξηση 9,8% τον Μάρτιο συγκριτικά με τον Φεβρουάριο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση της τάξης του 1%.

Οι λιανικές πωλήσεις, εκτός των οχημάτων, μειώθηκαν κατά 0,8% σε σχέση με τον Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζεται η ανάκαμψη στη Wall Street, προς το τέλος της εβδομάδας

«Κράτησε» τα κέρδη ο χρυσός

Κλείσιμο με κέρδη στο πετρέλαιο - Στα 68,71 δολάρια το Brent

gazzetta
gazzetta reader insider insider