Η αξία αυτού του κρυπτονομίσματος εκτοξεύτηκε στα $45 δισ. μία ημέρα μετά το ντεμπούτο του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αξία αυτού του κρυπτονομίσματος εκτοξεύτηκε στα $45 δισ. μία ημέρα μετά το ντεμπούτο του
Το ψηφιακό νόμισμα «Internet Computer», είναι ήδη ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Ένα ψηφιακό νόμισμα που λανσαρίστηκε τη Δευτέρα, ονόματι Internet Computer, είναι ήδη ένα από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα στον κόσμο, με κεφαλαιοποίηση περίπου 45 δισ. δολαρίων.

Αυτό το καθιστά το 8ο μεγαλύτερο ψηφιακό asset μεταξύ των 10 κορυφαίων στην κατάταξη του CoinMarketCap.com, σύμφωνα με το Bloomberg.

To token και το σχετιζόμενο καθολικό (digital ledger) υποτίθεται ότι βοηθούν οποιονδήποτε -κατασκευαστές λογισμικού ή δημιουργούς περιεχομένου- να δημοσιεύει ο,τιδήποτε θέλει στο διαδίκτυο, χωρίς να πρέπει να πρέπει να περνά μέσα από ψηφιακούς κολοσσούς όπως η Amazon.com ή η Facebook ή να χρησιμοποιεί servers ή υπηρεσίες cloud. Η ιδέα είναι να αποφεύγονται οι κλειστές πλατφόρμες και να μειωθούν τα κόστη, σύμφωνα με τον Dominic Williams, ιδρυτή του project. Οι χρήστες μπορούν θεωρητικά να χτίσουν social media και άλλες υπηρεσίες που θα ανταγωνίζονται τιτάνες του διαδικτύου.

Το υποκείμενο δίκτυο του νομίσματος χρησιμοποιεί έξυπνα συμβόλαια ή προγράμματα λογισμικού που εκτελούν εργασίες, ανταγωνιζόμενο μεγάλα ονόματα, αντίστοιχα του Ethereum. Συντάσσεται μαζί με άλλα νομίσματα και συνδεόμενα δίκτυα -μεταξύ αυτών τα Polkadot και Binance Coin- που προσπαθούν να κλέψουν τη δόξα του Ethereum.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider