Χρηματιστήριο
07-05-2021 | 10:53

«Ξεκλειδώνει» από το limit down η Τράπεζα Πειραιώς

Newsroom
Μοιράσου το
«Ξεκλειδώνει» από το limit down η Τράπεζα Πειραιώς
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Ξεκλείδωσε» από το limit down η μετοχή της Τρ. Πειραιώς την Παρασκευή μετά και την είσοδο προς διαπραγμάτευση των 1,2 δισ. νέων μετοχών που προέκυψαν από την ΑΜΚ. 

Έτσι η  τιμή της μετοχής διαμορφώνεται λίγο μετά τις 12:20 στα 1,565 ευρώ με πτώση 28,82% με πολύ υψηλό ανεκτέλεστο πωλήσεων. Αυτό συνεπάγεται πως υπήρχαν αγοραστές που «απορρόφησαν» μεγάλα πακέτα πωλητών. Τα πακέτα που πέρασαν με το άνοιγμα της συνεδρίασης έφτασαν τα 6,28 εκατ. ευρώ συνολικά, στην τιμή που «κλείδωσε» η μετοχή.

Στο -4,27% κινείται το συμβόλαιο της τράπεζας στα παράγωγα με ένα χαμηλό premium σε σύγκριση με τη μετοχή καθώς διαμορφώνεται στα 1,57 ευρώ. 

Επιπλέον με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις από τις 10 Μαΐου που θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στον FTSE Global Small Cap 

Η FTSE Russell είχε τονίσει πως λόγω του εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους του placement και της ταυτόχρονης δημόσιας προσφοράς, σε σύγκριση με τον τρέχοντα αριθμό μετοχών σε κυκλοφορία, και για να διασφαλιστεί η σωστή αλλαγή, η επικαιροποίηση του δείκτη FTSE Global Small Cap Index έχει αναβληθεί έως την εργάσιμη ημέρα μετά την αναμενόμενη ημερομηνία εισαγωγής των νέων μετοχών και, ως εκ τούτου, θα εφαρμοστεί στις 10 Μαΐου 2021. 

Παράλληλα, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι corner επενδυτές αλλά και το ΤΧΣ έχουν ένα lock-up 90 ημερών, αλλά δύναται να «παρέμβουν» με κινήσεις στο ταμπλό, αν θελήσουν να αυξήσουν τη θέση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

MUST READ

JP Morgan: Η δίκαιη αποτίμηση για τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς

Τζον Πόλσον: Το πάλευε 7 χρόνια με τις ελληνικές τράπεζες, μέχρι να γίνει πλέον ο βασικός παίκτης στην Πειραιώς