Πού οφείλονται οι κινήσεις στη μετοχή της Τρ. Πειραιώς - Διορθώνει η FTSE

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πού οφείλονται οι κινήσεις στη μετοχή της Τρ. Πειραιώς - Διορθώνει η FTSE
Μετά το reverse split όπου υπάρχουν 50.367.223 μετοχές στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, η μετοχή έχει αναρριχηθεί στα 2,73 ευρώ φτάνοντας και το υψηλό των 3,30 ευρώ, με κέρδη 10,83% στην εβδομάδα.

«Δια χειρός» FTSE η μετοχή της Τρ. Πειραιώς συνεχίζει τις «υψηλές πτήσεις», χαράζοντας μια αυτόνομη πορεία στην εγχώρια αγορά στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Μετά το reverse split όπου προέκυψαν 50.367.223 μετοχές στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, η μετοχή έχει αναρριχηθεί στα 2,73 ευρώ φτάνοντας και το υψηλό των 3,30 ευρώ, με κέρδη 19,35% στην εβδομάδα, ενώ καταγράφεται και υψηλή μεταβλητότητα. Σύμφωνα με στελέχη της εγχώριας αγοράς, το «μπάσιμο» στη μετοχή της Τρ. Πειραιώς οφείλεται σε εισροές και κινήσεις από χαρτοφυλάκια λόγω του FTSE Global Small Cap.

FTSE

Όπως αναφέρονταν στην αρχική ανακοίνωση, από τις 29 Απριλίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στον FTSE Global Small Cap με νέο αριθμό μετοχών κατόπιν της εισόδου των 1,2 δισ. τίτλων που προήλθαν από την ΑΜΚ, δημιουργώντας ένα νέο σύνολο μετοχών. Ωστόσο, με νέα ανακοίνωσή διορθώνει την ημερομηνία κάνοντας λόγο για ημερομηνία εισαγωγής στις 10 Μαΐου και όχι στις 29 Απριλίου.

Έτσι η FTSE Russell τονίζει πως λόγω του εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους του placement και της ταυτόχρονης δημόσιας προσφοράς, σε σύγκριση με τον τρέχοντα αριθμό μετοχών σε κυκλοφορία, και για να διασφαλιστεί η σωστή αλλαγή, η επικαιροποίηση του δείκτη FTSE Global Small Cap Index έχει αναβληθεί έως την εργάσιμη ημέρα μετά την αναμενόμενη ημερομηνία εισαγωγής των νέων μετοχών και, ως εκ τούτου, θα εφαρμοστεί στις 10 Μαΐου 2021.

Από τις 7 Μαΐου θα υπάρξει μια κανονικότητα στη μετοχή της τράπεζας καθώς με τις νέες μετοχές θα υπάρξει μια αντιστοιχία 23,82/1 νέες επί παλαιές. Οι νέες μετοχές θα εισαχθούν σε τιμή spot, δηλαδή στην τιμή κλεισίματος στις 6 Μαΐου. Κάπως έτσι αναμένονται με ενδιαφέρον και οι κινήσεις που θα γίνουν από τους cornerstone -ειδικά από τον Πόλσον- γύρω από το αν θα επιδιώξει να προβεί σε νέες αγορές από όσους πουλήσουν στην παρούσα «ακριβή» τιμή, ή αν θα κινηθεί προς τη γραμμή αγοράς ποσοστών από άλλους μετόχους, μετά το πέρας του lock-up των 90 ημερών, όπως έχει αναφέρει το insider.gr

FTSE

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τζον Πόλσον: Το πάλευε 7 χρόνια με τις ελληνικές τράπεζες, μέχρι να γίνει πλέον ο βασικός παίκτης στην Πειραιώς

gazzetta
gazzetta reader insider insider