Έσπασε το διήμερο πτωτικό σερί η Wall, κέρδη άνω των 300 μονάδων για τον Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έσπασε το διήμερο πτωτικό σερί η Wall, κέρδη άνω των 300 μονάδων για τον Dow
Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, αντιστρέφοντας τις αρνητικές τάσεις του ανοίγματος και σπάζοντας το διήμερο αρνητικό σερί. Ράλι άνω του 2% για τον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, αντιστρέφοντας τις αρνητικές τάσεις του ανοίγματος και σπάζοντας το διήμερο αρνητικό σερί.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,9% ή 316,01 μονάδες στις 34.137,31 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,9% στις 4.173,42 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 1,2% στις 13.950,22 μονάδες. Παράλληλα, ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 έκανε ράλι 2,4%, με τη συνολική άνοδο του δείκτη έως τώρα το 2021 να ξεπερνά το 13%.

Πτώση άνω του 7% σημείωσε η μετοχή του Netflix, μετά από τα αποτελέσματα α' τριμήνου που ανακοίνωσε η πλατφόρμα και έδειξαν απογοητευτική άνοδο των συνδρομητών. Αντίθετα, ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Haliburton, ενώ η Verizon ανακοίνωσε μικρή βελτίωση για τα κέρδη και τα έσοδά της.

Πάνω από 70 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έως τώρα και έχουν σημειώσει κατά μέσο όρο αύξηση 23% στα μεγέθη τους σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία του CNBC.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ πέτυχαν τον στόχο που είχε θέσει η κυβέρνησή του να χορηγηθούν 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 μέσα στις πρώτες 100 ημέρες θητείας του. «Όταν δημοσιευτούν αύριο οι αριθμοί εμβολιασμών, θα φανεί ότι το πετύχαμε. Σήμερα ξεπεράσαμε τους 200 εκατομμύρια εμβολιασμούς», δήλωσε ο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο. «Είναι ένα απίστευτο επίτευγμα για το έθνος».

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου έκλεισε σε χαμηλό ενός μήνα, έπειτα από την απρόσμενη αύξηση στα εβδομαδιαία αποθέματα. Η τιμή του αργού WTI μειώθηκε κατά 1,32 δολάρια ή 2,1% στα 61,35 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent υποχώρησε 1,25 δολάρια ή 1,9%, κλείνοντας στα 65,32 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Αντίθετα, ο χρυσός ενισχύθηκε προς τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2 μηνών, εν μέσω των ανησυχιών που έχουν επιφέρει στις διεθνείς αγορές οι εξελίξεις με την πορεία του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Ιουνίου, ανέβηκαν κατά 0,8% ή 14,70 δολάρια στα 1.793,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα μακροοικονομικά μεγέθη, μεγάλη αύξηση 10% στις αιτήσεις για αναχρηματοδότηση στεγαστικών δάνειων καταγράφηκε στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, η μεγαλύτερη από τα τέλη Φεβρουαρίου, αν και ακόμη είναι 23% κάτω από τα περυσινά επίπεδα. Αιτία ήταν η μείωση των επιτοκίων δανεισμού των στεγαστικών που έστειλε μαζικά ιδιοκτήτες και υποψήφιους ιδιοκτήτες προς τον δανεισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider