Πτωτική διόρθωση στο Χρηματιστήριο, ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτική διόρθωση στο Χρηματιστήριο, ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες
Πάνω από 4% χάνει ο τραπεζικός δείκτης, με τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να κινείται στο -30%, μετά την επιστροφή της στο ταμπλό.

Ισχυρή πτώση καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 890 μονάδων, υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων στις τραπεζικές μετοχές και την επιστροφή της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στο ταμπλό, με νέα τιμή μετά τη συνένωση των παλαιών μετοχών (reverse split), με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 6,00 ευρώ σε 99,00 ευρώ.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 882,44 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,8%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 22,93 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει μείωση 1,96%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 1,27%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 4,6%, με τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να χάνει σχεδόν 30%, την Alpha Bank να υποχωρεί 4,34%, την Εθνική 3,31% και τη Eurobank να κινείται στο -3,29%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (1,65%), της Jumbo (0,19%) και της ΕΥΔΑΠ (0,11%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (5,2%), της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής (2,5%), της ΔΕΗ (2,2%), της Viohalco (2,2%) και του ΟΠΑΠ (2,1%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης των Τροφίμων (1,45%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (2,22%) και των Τηλεπικοινωνιών (2,1%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider