Στο πράσινο ο Stoxx 600 - Focus σε στοιχεία για τον πληθωρισμό και εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο πράσινο ο Stoxx 600 - Focus σε στοιχεία για τον πληθωρισμό και εταιρικά αποτελέσματα
Ανοδική τάση καταγράφουν οι ευρωαγορές την Πέμπτη, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται προς στοιχεία για τον πληθωρισμό μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών αλλά και οικονομικά αποτελέσματα. 

Ανοδική τάση καταγράφουν οι ευρωαγορές την Πέμπτη, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται προς στοιχεία για τον πληθωρισμό μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών αλλά και οικονομικά αποτελέσματα.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,33% στις 438 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE κερδίζει 0,31% στις 6.961 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημειώνει άνοδο 0,25% στις 15.247 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC ισχυροποιείται 0,23% στις 6.223 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB υποχωρεί οριακά 0,04% στις 24.564 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη χάνει 0,11% στις 8.579 μονάδες.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σταθερός παρέμεινε ο πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Insee). Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο ο δείκτης τιμών καταναλωτή, εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωζώνης, αυξήθηκε κατά 0,7% συγκριτικά με τον Φεβρουάριο. Σε ετήσιο επίπεδο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 1,4% συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2020.

Διαβάστε επίσης:

Αντίστοιχα, αμετάβλητος παρέμεινε ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Πέμπτη η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο, ο δείκτης, εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωζώνης, ενισχύθηκε 0,5% συγκριτικά με τον Φεβρουάριο. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 2% συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2020.

Σε εταιρικό επίπεδο, άλμα 114% κατέγραψε στις παραγγελίες α' τριμήνου η Deliveroo, δύο εβδομάδες μετά από το απογοητευτικό ντεμπούτο της εταιρείας διανομής φαγητού στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η εταιρεία διατήρησε την πρόβλεψή της για επιβράδυνση στους όγκους συναλλαγών στο σύνολο της χρήσης και για περιθώριο μικτής κερδοφορίας 7,5-8%. Η μετοχή της Deliveroo έχει υποχωρήσει περισσότερο από 30% από την αρχική δημόσια προσφορά, με τους επενδυτές να έχουν ερωτήματα γύρω από το μοντέλο ημιαπασχόλησης της εταιρείας αλλά και τη δομή των μετοχών διπλής κλάσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider