Άλμα ρεκόρ 300 μονάδων για τον Dow - Κέρδη 2% για την εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλμα ρεκόρ 300 μονάδων για τον Dow - Κέρδη 2% για την εβδομάδα
Η αυξανόμενη αισιοδοξία για την επανεκκίνηση της οικονομίας ενίσχυσε τους δείκτες της Wall Street οδηγώντας τους σε νέα ρεκόρ.

Με νέο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις της Παρασκευής στη Wall Street, καθώς η αυξανόμενη αισιοδοξία για την επανεκκίνηση της οικονομίας ενίσχυσε τους βασικούς δείκτες.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 297,03 μονάδων και έκλεισε στις 33.800,60 μονάδες, σημειώνοντας υψηλό ρεκόρ. Ο S&P 500 κέρδισε 0,8% φτάνοντας στις 4.128,80 μονάδες, σημειώνοντας το τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ αυτή την εβδομάδα, ενώ και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,5% στις 13.900,19 μονάδες.

Χθες, Πέμπτη, ο πρόεδρος της Fed Τζέρομ Πάουελ φρόντισε να καθησυχάσει τους επενδυτές γύρω από τις προοπτικές του πληθωρισμού που θα επιφέρουν τη σταδιακή απαγκίστρωση των προγραμμάτων της.

Ο Πάουελ επισήμανε ότι αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού θα είναι προσωρινή για φέτος, ενώ τόνισε ότι η Fed έχει τα εργαλεία για να οδηγήσει τον πληθωρισμό στο 2% εάν χρειαστεί. Ο ίδιος έθεσε στην πρώτη γραμμή της μάχης τους εμβολιασμούς.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Honeywell International (+3%) και Salesforce.com (+2,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Walgreens Boots (-1,3%) και Boeing (-1,5%).

Η μετοχή της Amazon κινήθηκε σε υψηλά 7 εβδομάδων καθώς η εταιρεία κατάφερε να επικρατήσει κρατώντας την πλειοψηφία στην ιστορική ψηφοφορία για το κατά πόσον οι εργαζόμενοι της Αλαμπάμα θα γίνονταν οι πρώτοι που θα εντάσσονταν σε κλαδική συνδικαλιστική ομοσπονδία εργαζομένων σε καταστήματα Λιανικής, Χονδρικής και Πολυκαταστήματα.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,65% και η απόδοση του 30ετούς κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,33%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider