Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ανησυχία των επενδυτών για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ανησυχία των επενδυτών για τον κορονοϊό
Το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη/.

Με έντονη μεταβλητότητα ολοκλήρωσαν τη δεύτερη μέρα συνεδριάσεων της εβδομάδας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η προσοχή των επενδυτών «μοιράστηκε» στις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορονοϊού και στις ανακοινώσεις επίσημων αξιωματούχων από τις ΗΠΑ.

Η έξαρση των νέων μολύνσεων του Covid-19 οδήγησε τη Γερμανία στο να επαναφέρει αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της νόσου έως τις 18 Απριλίου, ενώ παραμένει προβληματισμός για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού. Το θέμα των εμβολίων πρόκειται να βρεθεί «ψηλά» στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα γίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή, με αντικείμενο τη στάση της ΕΕ στις εξαγωγές των εμβολίων.

Εξάλλου, η προσοχή στρέφεται στις δηλώσεις της Αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν και του επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, με τους δύο αξιωματούχους να καταθέτουν στην επιτροπή Οικονομικών του Κογκρέσου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έχασε 0,20% στις 423.31 μονάδες.

Ο Stoxx 50 υποχώρησε 0,01% στις 3.833 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE διολίσθησε 0,41% στις 6.698 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ανέβηκε 0,03% στις 14.662 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC έπεσε 0,39% στις 5.945 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 0,59% στις 24.120 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη ενισχύθηκε 0,56% στις 8.390 μονάδες.

Σημειώνεται πως οι μετοχές της British Airways, της EasyJet και του ομίλου TUI κατέγραψαν σημαντική πτώση, μετά από την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να καθυστερήσει τις μετακινήσεις των Βρετανών εν όψει της τουριστικής σεζόν του καλοκαιριού.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, δήλωσε πως θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 στερλινών για όποιον Άγγλο πολίτη θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό πριν από το τέλος του Ιουνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider