Στο «κόκκινο» οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές - Απαισιόδοξοι λόγω Covid οι επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές - Απαισιόδοξοι λόγω Covid οι επενδυτές
Το κλίμα φαίνεται να είναι επιβαρυμένο στην Ευρώπη, καθώς τα κρούσματα μεταξύ των κρατών - μελών καταγράφουν ανοδική πορεία, γεγονός που βάζει «φρένο» στην αισιοδοξία των επενδυτών.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές σαφώς επηρεασμένοι από το «τρίτο κύμα» των αυξημένων κρουσμάτων Covid στην Ευρώπη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,54% στις 421,76 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,51% στις 14.585 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες κατά 0,40% στις 6.699 μονάδες, και στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,67% στις 5.928 μονάδες. Αντίστοιχα, στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί κατά 0,92% στις 24.038 μονάδες.

Το κλίμα φαίνεται να είναι επιβαρυμένο στην Ευρώπη, καθώς τα κρούσματα μεταξύ των κρατών - μελών καταγράφουν ανοδική πορεία, γεγονός που βάζει «φρένο» στην αισιοδοξία των επενδυτών για σύντομη ανάκαμψη και άρση των περιοριστικών μέτρων. Συγκεκριμένα, αρκετές πριοχές της Γαλλίας βρίσκονται υπό το καθεστώς πολύ αυστηρών περιοριστικών μέτρων, αν και ο Εμμανουέλ Μακρόν αποφεύγει να χρησιμοποιήσει τον όρο «καραντίνα», την ώρα που στη Γερμανία, χθες βράδυ ψηφίστηκε η παράταση του Lockdown μέχρι και τις 18 Απριλίου.

Οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν να ακολουθούν το αρνητικό κλίμα που καταγράφουν διεθνώς οι αγορές το πρωί της Τρίτης, με τις τιμές των μετοχών στην Ασία να καταγράφουν πτωτική πορεία, με την κινεζική Baidu να κάνει το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Παράλληλα, οι επενδυτές θα παρακολουθούν τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, καθώς άνοιξαν σήμερα το πρωί τα περίπου 13.700 εκλογικά τμήματα για την τέταρτη καταφυγή στις κάλπες μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια. Το κλίμα στην περιοχή είναι τεταμένο με διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, η ελβετική φαρμακευτική Zur Rose Group κατέγραψε άνοδο κατά 8,8%, τις πρώτες ώρες από το ξεκίνημα της συνεδρίασης, ενώ η σουηδική Volvo κατέγραψε πτώση κατά 7% μετά τις προειδοποιήσεις πως η παγκόσμια έλλειψη των ημιαγωγών θα επηρεάσει την παραγωγή του δεύτερου τριμήνου του 2021.

Οι μετοχές των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής σημείωσαν πτώση, με την IAG, ιδιοκτήτρια της British Airways, την easyJet και την ταξιδιωτική εταιρία TUI να καταγράφουν πτώση μεταξύ του 2% και του 3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider