Ξένα Χρηματιστήρια
19-03-2021 | 23:23

Wall Street: Απώλειες 234,33 μονάδων για τον Dow Jones

Newsroom
Μοιράσου το
Wall Street: Απώλειες 234,33 μονάδων για τον Dow Jones
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Κλίμα νευρικότητας επικράτησε την Παρασκευή στη Wall Street, με φόντο την ανησυχία των επενδυτών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Στους βασικούς δείκτες, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,7% (234,33 μονάδες), φτάνοντας στις 32.627 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε οριακή υποχώρηση κατά 0,1% στις 3.913 μονάδες, ενώ ο Nasdaq είχε άνοδο κατά 0,8% στις 13,215.24 μονάδες.

Στους κερδισμένους της ημέρας ήταν το Facebook με άνοδο 4%, ενώ οι τιμές των μετοχών για Amazon και Netfix κατέγραψαν άνοδο κατά 1,5%, έκαστη. 

Στο αρνητικό κλίμα της ημέρας συνέβαλαν και οι ανησυχίες για νέα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού. Στο ίδιο πλαίσιο, παρακολουθούνται οι εξελίξεις γύρω από τα προγράμματα εμβολιασμών κατά της πανδημίας, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προγραματίζει για την επόμενη εβδομάδα την ανακοίνωση για την προέλευση του ιού της Covid.

Το 10ετές αμερικανικό ομόλογο

Επίσης η απόδοση τους 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύθηκε σημαντικά φτάνοντας στα 1,74%, ενώ το 30ετές φτάνει στο 2,46%.

 

10ετές

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Παρασκευή η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε πως δεν θα παρατείνει τη χαλάρωση των απαιτούμενων επιπέδων κεφαλαιακών δεικτών των αμερικανικών τραπεζών, που λήγουν στο τέλος του Μαρτίου. Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί πως οι αμερικανικές τράπεζες δε θα μπορούν να εξαιρούν τα κρατικά ομόλογα και τις καταθέσεις τους στην κεντρική τράπεζα κατά τον υπολογισμό του συμπληρωματικού δείκτη μόχλευσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.