Υποχώρηση στη Wall Street, στον απόηχο της Fed - Η προσοχή στα αμερικανικά ομόλογα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχώρηση στη Wall Street, στον απόηχο της Fed - Η προσοχή στα αμερικανικά ομόλογα
Μεγάλη πτώση για τον Nasdaq την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας και τις πιέσεις στο 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ.

Κλίμα έντονης νευρικότητας σημειώνεται για τους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Πέμπτη, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να αποτιμούν τις χθεσινές ανακοινώσεις από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Στον απόηχο των εκτιμήσεων της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και των δηλώσεων του διοικητή της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, η απόδοση στο 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ ξεπέρασε το 1,7% την Πέμπτη, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 14 μηνών, εντείνοντας τις ανησυχίας για αύξηση του κόστους δανεισμούς από τις ΗΠΑ.

Εξάλλου, στο αρνητικό κλίμα συμβάλλουν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα και τα οποία διαμορφώθηκαν σημαντικά χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ανεβαίνει 0,10% ή 32,24 μονάδες στις 33.047 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,55% ή 21,82 μονάδες στις 3.952 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 1,29% ή 171,31 μονάδες στις 13.355 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, απρόσμενη άνοδο κατέγραψαν την εβδομάδα έως τις 13 Μαρτίου οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, φτάνοντας τις 770.000, καθώς η αγορά εργασίας προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία του κορονοϊού που άφησε 22 εκατομμύρια Αμερικανούς χωρίς δουλειά πριν από έναν χρόνο.

Τα στοιχεία ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών οι οποίοι τις τοποθετούσαν στις 700.000.

Εξάλλου, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας που καταρτίζει το παράρτημα της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στην κρίσιμη οικονομικά πολιτεία της Φιλαδέλφεια για τον Μάρτιο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο δείκτης της Philly Fed διαμορφώθηκε στις 51,8 μονάδες για τον τρέχοντα μήνα έναντι 23,1 μονάδων τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν μια μέτρηση στις 22 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider