Ξένα Χρηματιστήρια
10-03-2021 | 19:10

Ήπια κέρδη για τις ευρωαγορές - Εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων Λαγκάρντ

Newsroom
Μοιράσου το
Ήπια κέρδη για τις ευρωαγορές - Εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων Λαγκάρντ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ήπια κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τις καθιερωμένες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για τις κινήσεις της Ευρωτράπεζας, αλλά και με φόντο ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,40% στις 422.11 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE σημείωσε οριακές απώλειες 0,04% στις 6.727 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κέρδισε 0,71% στις 14.540 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC ισχυροποιήθηκε 1,11% στις 5.990 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,46% στις 23.925 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη κέρδισε 0,34% στις 8.525 μονάδες.

Το επενδυτικό κοινό έχει την προσοχή του στραμμένη προς την Πέμπτη για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ για να ενημερωθεί για το εάν υπάρχουν σχεδιασμοί για νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας της Ευρωζώνης, σε περίπτωση που οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού σε επιχειρήσεις και αγορά εργασίας παραμείνουν.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, η γαλλική βιομηχανική παραγωγή, που περιλαμβάνει τη μεταποίηση, την ενέργεια και τις κατασκευές, σημείωσε άνοδο 3,3% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 0,5% τον Ιανουάριου, σύμφωνα με έρευνα της The Wall Street Journal.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις της ημέρας, η Adidas ανακοίνωσε ότι επέστρεψε σε ήπια ανάπτυξη, σε σταθερές ισοτιμίες, στο δ' τρίμηνο του 2020, με ώθηση από το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις λιανικές πωλήσεις και πως αναμένει ισχυρή ανάκαμψη στα έσοδα, στα καθαρά κέρδη και στα περιθώρια το 2021. H μετοχή της κέρδισε 2,76%.

Εξάλλου, η Industria de Diseno Textil ανακοίνωσε την Τετάρτη πως οι πωλήσεις και τα κέρδη υποχώρησαν το 2020, αλλά ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύχθηκε σημαντικά και ότι θα καταβάλει μέρισμα για το έτος. Η μετοχή της κέρδισε 1,20%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.