Η αποκλιμάκωση των αποδόσεων εκτινάσσει τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αποκλιμάκωση των αποδόσεων εκτινάσσει τον Nasdaq
H Wall Street την Τρίτη, φιλοδοξεί να επαναφέρει τους δείκτες της στο πράσινο, ενθαρρυμένη από την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων και από στοιχεία για την ανάκαμψη της οικονομίας.

H Wall Street την Τρίτη, επαναφέρει τους δείκτες της στο πράσινο, ενθαρρυμένη από την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων και από στοιχεία για την ανάκαμψη της οικονομίας, αφήνοντας έτσι πίσω το μέτριο ξεκίνημα στην εβδομάδα κατά το οποίο οι τεχνολογικές μετοχές πήραν την κατιούσα.

Έτσι, ο Dow Jones ενισχύεται 0,92% στις 32.094 μονάδες.
O S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,90% στις 3.894 μονάδες.
O Nasdaq κερδίζει 3,46% στις 13.045 μονάδες.

Με την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου να κινείται κάτω από το όριο του 1,6% την Τρίτη, στο 1,537%, οι φόβοι της αγοράς για την απειλή των πληθωριστικών πιέσεων τείνουν προς εξασθένηση, ιδιαίτερα των τεχνολογικών εταιρειών του Nasdaq που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές κατά το ράλι των επιτοκίων.

Ωστόσο, αναλυτές προειδοποιούν πως δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός καθώς «η κινητικότητα στις μεγάλες τεχνολογικές μετοχές μπορεί να είναι κατά το ήμισυ ολοκληρωμένη, ωστόσο δεν έχει ακόμα τελειώσει», όπως σημείωσε η Lori Calvasina της RBC Capital στο Marketwatch.

Στο επενδυτικό κλίμα επιδρά θετικά η ανακοίνωση των εκτιμήσεων του ΟΟΣΑ για την παγκόσμια οικονομία, οι οποίες προβλέπουν σημαντική βελτίωση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της σταδιακής υλοποίησης των εμβολιασμών, της πρόσθετης δημοσιονομικής στήριξης, κυρίως στις ΗΠΑ, και της καλύτερης αντίδρασης των οικονομιών στα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Στην ενδιάμεση έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί 5,6% φέτος και 4% το 2022.

Επίσης, προβλέπει ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα αυξηθεί 6,5% φέτος και 4% το 2022, πολύ περισσότερο από ό,τι της Ευρωζώνης (3,9% και 3,8%, αντίστοιχα).

Αντίστοιχα, ικανοποίηση προκαλεί το γεγονός ότι στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα βρίσκεται έως αύριο το πρωί το οικονομικό πακέτο Μπάιντεν 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που ψήφισε η Γερουσία κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19. Η Νάνσυ Πελόσι δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο ότι ο χρόνος πραγματοποίησης μιας ψηφοφορίας στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων «εξαρτάται από το πότε θα λάβουμε το κείμενο του νομοσχεδίου από τη Γερουσία». Και συμπλήρωσε: «Θα το έχουμε λάβει μέχρι το πρωί της Τετάρτης, το αργότερο».

Στις επιχειρήσεις, η μετοχή της Tesla, μετά από ένα πενθήμερο sell-off 21% που της στοίχισε 277 δισ. δολάρια, την Τρίτη ανακάμπτει κερδίζοντας 6,60%, ενώ η GameStop πάει για συνέχιση του ράλι με κέρδη 15,34%.

Στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, «ράλι» 5,58% καταγράφει το Bitcoin την Τρίτη, ήτοι άνοδο που ξεπερνά τα 2.200 δολάρια, σπάζοντας έτσι για δεύτερη φορά το «φράγμα» του 1 τρισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα η πρώτη φορά που το Bitcoin ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια ήταν η 19η Φεβρουαρίου, και διατηρήθηκε σε αυτά τα υψηλά επίπεδα για αρκετές ημέρες, πριν υποχωρήσει χαμηλότερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider