Εκρηκτική ζήτηση για τα κρυπτονομίσματα «βλέπει» η Goldman Sachs

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκρηκτική ζήτηση για τα κρυπτονομίσματα «βλέπει» η Goldman Sachs
Σε έρευνα περίπου 300 πελατών του οίκου, το 40% εξ αυτών έχει μια σημαντική έκθεση σε κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τον Matt McDermott, παγκόσμιος επικεφαλής των digital assets της Goldman Sachs Global Markets Division.

Εντυπωσιακή ζήτηση για κρυπτονομίσματα «βλέπει» η Goldman Sachs, με τον αμερικανικό οίκο να εργάζεται για την επανεκκίνηση του τομέα trading σε αυτό τον κλάδο.

Σε έρευνα περίπου 300 πελατών του οίκου, το 40% εξ αυτών έχει μια σημαντική έκθεση σε κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τον Matt McDermott, παγκόσμιο επικεφαλής των digital assets της Goldman Sachs Global Markets Division.

Η κατάσταση είναι διαφορετική σε σύγκριση με τη «φούσκα» Bitcoin το 2017 λόγω της «τεράστιας» ζήτησης από θεσμικούς πελάτες και από πελάτες του private banking, ανέφερε σε podcast o McDermott.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε σύμφωνα με το Bloomberg το σχεδιασμό πως η Goldman θα επανεκκινήσει το trading για τα κρυπτονομίσματα, το οποίο όπως ανέφερε θα είναι σε αρκετά στενό πλαίσιο αρχικά, με έμφαση σε τομείς όπως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Παράλληλα επισήμανε ότι οι αμερικανικές τράπεζες πρέπει να αντιμετωπίσουν τους κανονισμούς και το πλαίσιο που τους εμποδίζουν να διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων υποστηρίζουν ότι τα ψηφιακά tokens και η τεχνολογία blockchain κερδίζουν συνεχώς έδαφος μεταξύ των ιδρυμάτων και των επενδυτών. Παράλληλα, η αγορά παραγώγων και τα νέα επενδυτικά προϊόντα έχουν καταστήσει τα ψηφιακά assets πιο εύκολα προσβάσιμα.

Σύμφωνα με ορισμένους στρατηγικούς αναλυτές αυτή η κατηγορία περιουσιακών στοιχείων δίνει μια διαφοροποίηση για τα χαρτοφυλάκια, την ίδια στιγμή που άλλοι επενδυτές είναι αρκετά προβληματισμένοι γύρω από την πορεία των cryptos και δη του Bitcoin.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το Bitcoin διολισθαίνει έως και 0,63% τη Δευτέρα στα 49.823 δολάρια, ενώ το Ether ενισχύεται έως και 0,80% στα 1.677 δολάρια στο υψηλότερο σημείο από τις 23 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider