Επιστροφή στο ράλι για την Wall Street - Έκλεισε με 3% κέρδη ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή στο ράλι για την Wall Street - Έκλεισε με 3% κέρδη ο Nasdaq
Επιστροφή στα κέρδη για την Wall Street με τους δείκτες να διεξάγουν ράλι στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Επιστροφή στα κέρδη για την Wall Street με τους δείκτες να επιδίδονται σε ράλι στο ξεκίνημα της εβδομάδας, εν μέσω κλίματος ευφορίας στις διεθνείς αγορές για την θετική έκβαση στο πεδίο των εμβολιασμών αλλά και την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow Jones «σκαρφάλωσε» 603 μονάδες ή 1,95% στις 31.535 μονάδες, καθοδηγούμενος από την μετοχή της Boeing που κέρδισε πάνω από 5,6%.

Ο Nasdaq μετά τις απώλειες 4,9% της προηγούμενης εβδομάδας, έκλεισε με κέρδη 3,01% στις 2.274.

O S&P 500 και με τους 11 υπο-δείκτες να βρίσκονται στο πράσινο, κέρδισε 2,37% στις 3.901 με κορυφαίες τις Apple, με πάνω από 5%, και Tesla με πάνω από 6% κέρδη.

Από νωρίς είχε φανεί η ανοδική τάση στην πρώτη μέρα της εβδομάδας, λόγω της νέας αποκλιμάκωσης στο επιτόκιο του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, σημάδια για αισιοδοξία σχετικά με την πορεία του ισχυρότερου ΑΕΠ στον κόσμο. Καθησυχαστικά λειτούργησαν δηλώσεις από στέλεχος της Goldman Sachs, πως δεν υπάρχει σημαντικός κίνδυνος από την πορεία των επιτοκίων όσο το αμερικανικό 10ετές παραμένει κάτω από τα επίπεδα του 2,1%. Υπενθυμίζεται πως η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ έφτασε την περασμένη εβδομάδα στο 1,54%, στην υψηλότερη απόδοση πριν από το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού, ενώ τη Δευτέρα υποχωρεί στο 1,427%.

Στο μεταξύ, η καταρχήν έγκριση του πακέτου στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολ. από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, «στέλνει» το νομοσχέδιο για κρίση από τη Γερουσία.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ενισχύσεις ύψους 1400 δολαρίων σε μεμονωμένους δικαιούχους, εβδομαδιαίο επίδομα 400 δολαρίων σε ανέργους, και δισεκατομμύρια δολάρια για τους εμβολιασμούς, την στήριξη του εκπαιδευτικού συστήματος καθώς και των τοπικών κυβερνήσεων.

Στο μέτωπο αντιμετώπισης του κορονοϊού, αισιοδοξία προσέφερε η δρομολόγηση της κυκλοφορίας του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, με 72% επιτυχία. Η εταιρεία αναμένεται να παραδώσει 4 εκατομμύρια δόσεις, αρχικά, μετά από την ομόφωνη έγκριση της κυκλοφορίας του από την αμερικανική Επιτροπή Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, ενώ στην αισιοδοξία προσθέτουν και αποτελέσματα μελέτης πως είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια των Pfizer και AstraZeneca σε άτομα άνω των 70 ετών.

Πηγή: Getty/Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider