Μπιλ Γκέιτς: Αν δεν είσαι ο Έλον Μασκ δεν θα έπρεπε να αγοράζεις Bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπιλ Γκέιτς: Αν δεν είσαι ο Έλον Μασκ δεν θα έπρεπε να αγοράζεις Bitcoin
Σε προηγούμενη συνέντευξη του, ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποιούσε τους μικρούς επενδυτές για τον κίνδυνο να παρασυρθούν από την κερδοσκοπική μανία.

Αν δεν είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, δεν θα έπρεπε να αγοράζεις Bitcoin. Αυτό είναι το μήνυμα του Μπιλ Γκέιτς προς όλους τους μικροεπενδυτές που έχουν παρασυρθεί από τη μανία του πιο δημοφιλούς κρυπτονομίσματος.

Καταγράφοντας ανοδικό ράλι άνω των 400%, κατά την τελευταία χρονιά, το Bitcoin έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές και έχει την υποστήριξη μεγάλων επενδυτών. Μέχρι στιγμής, ο Έλον Μασκ φαίνεται να είναι ο πιο ένθερμος θαυμαστής, καθώς η Tesla έχει επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια και έχει ανακοινώσει πως θα δέχεται συναλλαγές με το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα.

Όμως, για τον τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου και συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, το Bitcoin αποτελεί μία «παγίδα» που μπορεί να αποβεί οικονομικά επικίνδυνη για τους μικρότερους επενδυτές, εξαιτίας της αστάθειας του. Ενώ, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Bloomberg, το κρυπτονόμισμα κάνει κακό και στο περιβάλλον, καθώς η εξόρυξη του απαιτεί πολύ ενέργεια.

«Ο Έλον Μασκ έχει τόνους χρήματος και είναι γνώστης των επενδύσεων, οπότε δεν ανησυχώ για την επένδυση του» δήλωσε ο Γκέιτς και πρόσθεσε πως «οι άνθρωποι επενδύουν σε αυτές τις τάσεις, ενώ μπορεί να μην τους ΄περισσεύουν' χρήματα. Η σκέψη μου είναι πως αν κάποιος έχει λιγότερα χρήματα από τον Έλον Μασκ, πιθανότατα θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός».

Σε προηγούμενη συνέντευξη του, ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς είχε δηλώσει ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός του Bitcoin και προειδοποιώντας τους μικρούς επενδυτές για τον κίνδυνο να παρασυρθούν από την κερδοσκοπική μανία. Στο ίδιο μήκος κύματος, την τελευταία εβδομάδα το Bitcoin έχει δεχθεί αρκετά αρνητικά σχόλια με τελευταία αυτά της Αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν που δήλωσε ότι το κρυπτονόμισμα είναι ένας «εξαιρετικά αναποτελεσματικός τρόπος για τη διενέργεια συναλλαγών».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider