Ένθερμη για τις ελληνικές μετοχές η BlackRock

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένθερμη για τις ελληνικές μετοχές η BlackRock

Υπέρ της έκθεσης στις ελληνικές μετοχές τάσσεται η κορυφαία διαχειρίστρια κεφαλαίων στον κόσμο BlackRock στοιχηματίζοντας ότι ο τουρισμός θα ανακάμψει και οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες αλλά και οι επενδύσεις θα βελτιωθούν.

Στα τέλη του Δεκεμβρίου, το fund «Emerging Europe», ύψους 617 εκατ. ευρώ, της BlackRock είχε έκθεση 9,6% στην Ελλάδα, την τρίτη μεγαλύτερη.

Η BlackRock υιοθετεί επίσης πιο "εποικοδομητική στάση" για την Τουρκία μετά την υπό-απόδοση της αγοράς της και τις δεσμεύσεις για πιο παραδοσιακές πολιτικές από την νέα οικονομική ηγεσία.

Η έκθεσή της στην Τουρκία στα τέλη Δεκεμβρίου ήταν 5,5%, η πέμπτη μεγαλύτερη.

Γιατί στηρίζει τις αναδυόμενες αγορές της Ευρώπης

Η BlackRock διακρίνει ένα "ισχυρό μείγμα" καταλυτών που θα επιδράσει θετικά στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών της Ευρώπης. Σε αυτούς περιλαμβάνει τη διανομή εμβολίων, τα μέτρα στήριξης και τις διευκολυντικές χρηματοπιστωτικές συνθήκες.

Οι αποτιμήσεις και επενδυτική παρουσία στις ευρωπαϊκές μετοχές παραμένουν "σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα" και έχει έρθει η ώρα οι επενδυτές να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτή την κλάση μετοχών, αναφέρει ο Chris Colunga, ένας εκ των διαχειριστών του fund Emerging Europe.

Η πρόβλεψη των εμβολίων και τα συνεχιζόμενα μέτρα στήριξης είναι πιθανό να δώσουν ώθηση στα κέρδη της περιοχής, σημειώνει και προσθέτει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δαπανά κεφάλαια για βιώσιμες υποδομές, ενώ αναμένεται να διοχετεύσει ρευστότητα στην ανατολική Ευρώπη.

«Καθώς εισερχόμαστε στο 2021, ο συνδυασμός της ισχυρής ρευστότητας, των χαλαρών χρηματοπιστωτικών συνθηκών και των υψηλών επιπέδων διαθέσιμου εισοδήματος είναι ένα πολύ ισχυρό μείγμα για την ανάπτυξη των κερδών σε μια περίοδο που το εμβόλιο προσφέρει ελπίδα για ομαλοποίηση της ζήτησης», προσθέτει ο Colunga.

Ο επενδυτής έχει μειώσει την έκθεση του fund στη μεγαλύτερη τοποθέτηση, τη Ρωσία (έκθεση 57% στα τέλη Δεκεμβρίου) καθώς η ομάδα της BlackRock αναμένει ότι οι πολιτικές εντάσεις με τη Δύση θα βάλουν φρένο στις μετοχές της χώρας.

Οι ηγέτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ έχουν καταδικάσει τη Ρωσία για τη φυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου Alexey Navalny, ο οποίος καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία όπου ανάρρωνε από μια σχεδόν μοιραία δηλητηρίαση, για την οποία κατηγόρησε τις υπηρεσίες ασφαλείας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider