«Κερδίζουν» τα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κερδίζουν» τα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Με ήπια ανοδική πορεία ξεκινά η εβδομάδα για τους ευρωπαϊκούς δείκτες που είναι επηρεασμένοι από τον «αέρα» στις αγορές που δημιούργησε την προηγούμενη Παρασκευή το κλείσιμο μιας εβδομάδας που η Wall Street έκανε το 5 στα 5.

O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται ανοδικά κατά 0,63% στις 412,16 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επηρεασμένα από το θετικό κλίμα σε ΗΠΑ, όπου νωρίς το πρωί της Δευτέρας τα futures βρίσκονταν σε άνοδο, αλλά και σε Ασία όπου οι βασικοί δείκτες είναι προς τα πάνω, αναμένουν μια κερδοφόρα Δευτέρα, όπως τονίζουν αναλυτές.

Όμως το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο και προς το μέτωπο του κορονοϊού, με την γρήγορη μετάδοση της Νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, να είναι ένας παράγοντας που προβληματίζει και θέτει τον πλανήτη σε επιφυλακή.

Αντίστοιχα, όλοι αναμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την αποτελεσματικότητα –ή μη- των εμβολίων (με αυτό της Astrazeneca να είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων), και με τις σχετικές δηλώσεις του ΠΟΥ μέσα στην ημέρα να αποκτούν βαρύτητα και για τα χρηματιστήρια.

Στα επιμέρους ταμπλό:

Ο γερμανικός DAX αν και το πρωί της Δευτέρας εμφάνιζε μικρή κάμψη επηρεασμένος από τις ανακοινώσεις για την στασιμότητα της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής, γρήγορα ανέκαμψε, κερδίζοντας 0,49% στις 14.124 μονάδες.

Στη Γαλλία, ο CAC 40, είναι σε άνοδο κατά 0,95% στις 5.712 μονάδες.

Ο FTSE 100, στο Λονδίνο, κινείται επίσης ανοδικά, κατά 1,07% στις 6.558 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,52% στις 8.257 μονάδες. Στην Ιταλία, ο FTSE MIB σημειώνει μεγαλύτερη άνοδο 1,73% στις 23.484 μονάδες.

Ασία

Ανοδικά έκλεισαν και τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους κινεζικούς δείκτες ιδιαίτερα αλλά και όλους τους ασιατικούς, να κερδίζουν από τις ανακοινώσεις της κινεζικής κυβέρνησης σχετικά με την αντι-μονοπωλιακή της πολιτική, που έστρεψαν το ενδιαφέρον των επενδυτών στις μετοχές των κινεζικών τεχνολογικών γιγάντων.

Η Shanghai έκλεισε στο 1,03% επιπλέον ήτοι 36 μονάδες, ενώ ο SZSE στο 1,75% και 262 μονάδες.

Στα υπόλοιπα χρηματιστήρια του Ινδό-Ειρηνικού, ο Nikkei του Τόκιο καταγράφει αύξηση 2,12% και 609 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 του Σύδνεϋ στο +0,60% και 40 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider