Τι σημαίνει για τις αγορές η είδηση πως ο Τραμπ διαγνώστηκε με κορονοϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι σημαίνει για τις αγορές η είδηση πως ο Τραμπ διαγνώστηκε με κορονοϊό
Νευρικότητα στις αγορές προκαλεί το «θετικό τεστ» του Αμερικανού προέδρου. Ανήσυχοι οι επενδυτές. Στα ύψη η πολιτική αβεβαιότητα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας φιγουράρει σήμερα, Παρασκευή, η είδηση πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, διαγνώστηκε με κορονοϊό, καθώς μάλιστα έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι επενδυτές εμφανίζονται έντονα προβληματισμένοι, επιχειρώντας ήδη να αποκωδικοποιήσουν την «επόμενη ημέρα» - και δη τον αντίκτυπο αυτής στις επικείμενες αμερικανικές εκλογές - ενώ η ανησυχία είναι διάχυτη στις διεθνείς αγορές.

Η εικόνα στις αγορές

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες, η Wall Street, όπως υποδεικνύουν τα futures, θα ανοίξει στο «κόκκινο», ενώ και τα συμβόλαια του πετρελαίου κινούνται πτωτικά.

Όπως παραδοσιακά συμβαίνει σε περιόδους αυξημένης μεταβλητότητας, οι επενδυτές στρέφονται για προστασία στα ασφαλή «καταφύγια», όπως ο χρυσός που ενισχύεται, το δολάριο και το γεν.

«Η είδηση πως ο Αμερικανός πρόεδρος διαγνώστηκε με κορονοϊό προκαλεί νευρικότητα στις αγορές», γράφει το CNBC, επικαλούμενο τις θέσεις θεσμικών αναλυτών, οικονομολόγων και επενδυτών.

Η σκληρή πραγματικότητα του κορονοϊού είναι εδώ

Σύμφωνα με τον Jeff Henriksen, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Thorpe Abbotts Capital, τα νέα επαναφέρουν στο προσκήνιο την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. «Οι επενδυτές αντιλαμβάνονται πως ο κορονοϊός λειτουργεί σαν μια ήπια καταστροφή, την ώρα που οι Αμερικανοί ανέμεναν μια ισχυρή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας μετά το πλήγμα των προηγούμενων μηνών», εξηγεί.

«Οι επενδυτές αντιλαμβάνονται πως η σκληρή πραγματικότητα καταδεικνύει πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ», συμπληρώνει.

Στα ύψη η πολιτική αβεβαιότητα

Όπως ο ίδιος προσθέτει, η διάγνωση του Τραμπ θα αυξήσει στα ύψη την πολιτική αβεβαιότητα ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, ενισχύοντας τους κινδύνους για την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων. «Η είδηση πως ο Αμερικανός πρόεδρος διαγνώστηκε με κορονοϊό θα αποτελέσει βασικό καταλύτη για τη συμπεριφορά των αγορών σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», σχολιάζει.

Πιθανότατα, σύμφωνα πάντα με τον Henriksen, ο τεχνολογικός κλάδος θα συνεχίσει να καταγράφει θετικές επιδόσεις μέσα σε αυτό το περιβάλλον αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider