Νέο σφυροκόπημα στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέο σφυροκόπημα στο Χρηματιστήριο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Νέες ασφυκτικές πιέσεις στην αγορά. Οι πωλητές έχουν πάρει πάνω τους το «παιχνίδι», οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 730 μονάδων, υπό το βάρος της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Νέες ασφυκτικές πιέσεις δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ακολουθώντας την πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών και επιχειρώντας να διαχειριστεί τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Οι πωλητές δείχνουν να έχουν πάρει πάνω τους το «παιχνίδι», οδηγώντας την αγορά στα επίπεδα των 730 μονάδων.

Ειδικότερα, λίγα λεπτά μετά τις 16:30, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί στις 731,08 μονάδες σημειώνοντας βουτιά 5,12%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 80 εκατ. ευρώ.

Κόκκινο το ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,31%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,41%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+0,87%), της Σαράντης (+0,54%) και του ΟΤΕ (+0,39%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo(-3,40%), του ΟΛΠ (-3,10%), της Viohalco (-3,00%), της Εθνικής (-2,34%) και της Lamda Development (-2,20%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+0,83%) και των Ταξιδιών (+0,75%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων(-2,33%) και των Κατασκευών (-1,97%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Εθνική διακινώντας 2.498.593 και 1.565.356 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΤΕ με 5,303 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 3,280 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 51 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου +8,22% και Δρομέας +7,50%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Lavipharm -16,00% και Επίλεκτος -15,00%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δημογραφικό: Εγκατέλειψαν την Ελλάδα οι μισοί αλλοδαποί το τελευταίο έτος - Μειώθηκε ο πληθυσμός τους κατά 133.000 άτομα

Mykonos Chocolate: Η ιδέα έξι Μυκονιατών έγινε sold out μέσα σε λίγες ημέρες

«Πάγος» στον νέο διαγωνισμό για τις 1.000 κάμερες στους δρόμους κατά των παραβάσεων

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider