Επιβεβαιώθηκαν 31 κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιβεβαιώθηκαν 31 κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα
Στο σύνολο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα έφτασαν τα 31.

Ακόμα 21 κρούσματα κοροναϊού επιβεβαίωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Έτσι, στο σύνολο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα έφτασαν τα 31.

Σύμφωνα με το Reader.gr, πρόκειται για συνταξιδιώτες του 67χρονου, που νοσηλεύεται στην Πάτρα και είναι μέλος της ομάδας των εκδρομέων που συμμετείχαν σε προσκυνηματικό ταξίδι στους Άγιους Τόπους.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Τσιόδρας, έχουν ιχνηλατηθεί πάνω από 400 επαφές του 67χρονου και είναι σε εξέλιξη ο εργαστηριακός έλεγχος. Από τους 24 ανθρώπους που ελέγχθησαν, 21 βρέθηκαν θετικοί στο νέο κοροναϊό.

«Είναι καλά στην υγεία τους. Στο Ρίο νοσηλεύονται τρεις, ένας εκ των οποίων σοβαρά. Έξι άτομα νοσηλεύονται με ελαφρά συμπτώματα και οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Μεταλλάχθηκε ο νέος κοροναϊός και έγινε πιο επιθετικός

Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπίσει δύο στελέχη του νέου κοροναϊού που προκαλεί τη νόσο Covid-19, από τα οποία το ένα είναι πιο επιθετικό από το άλλο, πράγμα που υποδηλώνει ότι ο ιός έχει μεταλλαχθεί τουλάχιστον μια φορά. Θεωρούν μάλιστα δυνατό ένας άνθρωπος να μολυνθεί και από τα δύο στελέχη.

Συγκεκριμένα, οι Κινέζοι ερευνητές της Σχολής Επιστημών της Ζωής του Πανεπιστημίου του Πεκίνου και του Ινστιτούτου Παστέρ της Σαγκάης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «National Science Review» της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, σύμφωνα με τις βρετανικές «Times του Λονδίνου» και «Telegraph», εκτιμούν ότι μετά τη μετάδοση του νέου κοροναϊού από τα ζώα στους ανθρώπους, το αρχικό στέλεχος εξελίχθηκε σε ένα νέο τύπο και από τότε και τα δύο στελέχη μεταδίδονται στους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider